Nieuws

« Vorige - Volgende »

Toch 3,4 miljoen gemeentegarantie voor tennisclubs

19 mei 2017 - 15:51  •  reacties

Toch 3,4 miljoen gemeentegarantie voor tennisclubs

Alphen aan den Rijn - De meeste partijen zijn niet blij met het voorstel van wethouder Michel du Chatinier. Zij zien echter ook dat een keihard 'nee' betekent dat de tennisclubs in de problemen komen. "We worden wel voor het blok gezet. Zonder de garantie gaan de clubs failliet", zegt Ernst Jan Straver (PvdA). Ook Inge Prins (D66) ziet dit en: "ik hoop overigens wel dat dit de laatste keer is dat we tegen alle afspraken in met zo'n voorstel worden geconfronteerd." 

De vraagtekens gaan om twee zaken. In de eerste plaats is er twijfel of de tennisclubs met een hogere gemeentegarantie uit de problemen komen. "Ik zie dat de financiële positie met de jaren slechter wordt", aldus Bas Wienbelt (VVD). "Het is een failliete boedel", denkt Gert Jan Schotanus (SGP). In de tweede plaats vindt een aantal partijen dat er met twee maten wordt gemeten. "De gemeente is voor anderen ook niet coulant", zegt Ank de Groot (RGL).

Over de hele linie is de raad van mening dat de wethouder er nu wel bovenop moet zitten. "Controle is hard nodig", aldus Marijke Kottenhage (GroenLinks). Wethouder Du Chatinier ziet het probleem niet: "Door nu alles op één hoop te gooien met één nieuwe gemeentegarantie voor alle leningen, krijgen we juist overzicht. We hebben in de 38 jaar dat we de garantie hebben lopen nog nooit één cent erbij hoeven leggen. We willen deze garantie geven om tennis in onze gemeente mogelijk te blijven maken."

Fotograaf: Josh Walet