Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Fietsverkeersexamen basisscholen
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Tegenover zwembad Aquarijn, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 31 mei | 08.30 uur

Burgemeester Spies is aanwezig bij het fietsverkeersexamen voor basisscholen. De leerlingen van groep 7 en 8 rijden vooraf een route, voorzien van een hesje. Op ieder controlepunt wordt het rijgedrag beoordeeld op onderdelen die op dat punt relevant zijn, zoals: hand uitsteken en voorrang verlenen.

Bestuurlijk overleg Greenport Holland Overheden
Wie: Kees van Velzen
Waar: Boomkwekerij Arend Oudijk, Voshol 29, Boskoop
Wanneer: 31 mei | 11.00 tot 14.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het bestuurlijk overleg Greenport Holland Overheden. De overheden trekken samen op, zodat het overheidsbeleid bijdraagt aan de economische kracht van het tuinbouwcluster. Met hun samenwerking optimaliseren de overheden deze inzet op alle niveaus: regionaal, nationaal, Europees en mondiaal. Tijdens het overleg wordt er onder andere gesproken over de Impulsagenda Greenports 3.0 en daarnaast geeft wethouder Van Velzen een presentatie over Kavelcoöperatie Greenport Boskoop.

Plenaire bijeenkomst evaluatie beleidsplan Beter voor Elkaar
Wie: Han de Jager, Ed de Leest, Liesbeth Spies en Kees van Velzen
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 31 mei | 20.00 tot 21.30 uur

Wethouders De Jager, De Leest en Van Velzen en burgemeester Spies zijn aanwezig bij de plenaire bijeenkomst evaluatie beleidsplan ‘Beter voor Elkaar’. Ruim twee jaar geleden stelde de gemeente Alphen aan den Rijn het beleidsplan vast. De gemeente gaat nog voor de zomer de veranderingen in het beleidsplan evalueren. In dit plan staat dat de gemeente het beter en anders gaan doen voor de gemeentelijke inwoners in het Sociaal Domein. Hierbij heeft de gemeente de decentralisaties voor de jeugd, maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en werk (Participatiewet) aangegrepen als een kans om het verschil te kunnen maken voor de inwoners. De evaluatie bestaat uit verschillende onderdelen. Een beoordeling van rapportages, werkbezoeken en bestuurlijke leertafels. Eind juni worden de resultaten besproken met de raadscommissie.

‘Duim omhoog’-actie
Wie: Tseard Hoekstra
Waar: Alphense brug, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 1 juni | 07.30 uur

Wethouder Hoekstra is aanwezig bij de ‘Duim omhoog’-actie. Namens Bereikbaar Haaglanden moedigt hij inwoners aan om meer de fiets te gebruiken voor het woon- werkverkeer. Daarnaast organiseert Bereikbaar Haaglanden de campagne ‘Op de fietst werkt 3x beter’ om mensen te stimuleren om tijdens de spits de fiets te gebruiken.

Bestuurlijke G32 netwerkdag
Wie: Tseard Hoekstra, Han de Jager en Liesbeth Spies 
Waar: Stadhuis Haarlem
Wanneer: 1 juni | 09.00 tot 16.30 uur

Wethouders Hoekstra en De Jager en burgemeester Spies zijn aanwezig bij de bestuurlijke G32 netwerkdag. Het G32-stedennetwerk is het netwerk van 38 (middel)grote steden, die elkaar vinden in de stedelijke vraagstukken waar de leden van het netwerk voor staan. Tijdens deze dag worden er presentaties gegeven over onder andere duurzaamheid en ondernemerschap.

Regionale klimaatconferentie energietransitie Midden Holland
Wie: Ed de Leest
Waar: Het Oude Stadhuys, Markt 1, Gouda
Wanneer: 1 juni | 12.30 tot 17.00 uur

Wethouder De Leest is aanwezig bij de regionale klimaatconferentie energietransitie. Tijdens deze dag worden drie opeenvolgende scenario’s gepresenteerd voor de energietransitie. Er worden verschillende presentaties gegeven, onder andere door Han Weber, gedeputeerde provincie Zuid-Holland.

G32 wethoudersbijeenkomst – Social Return
Wie: Ed de Leest
Waar: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Wanneer: 2 juni | 14.00 tot 17.00 uur

Wethouder De Leest is aanwezig bij de G32 wethoudersbijeenkomst – Social Return. ‘Meer mensen duurzaam aan het werk’, is een belangrijk uitgangspunt bij de inzet van het instrument Social return door publieke opdrachtgevers. Dit uitgangspunt sluit aan bij de opdracht in de Participatiewet om voor meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een betaalde baan te creëren. In dit kader maken gemeenten, provincies en waterschappen ook afspraken met organisaties bij inkoop en subsidies over sociale criteria die opgenomen zijn in de opdrachtverstrekking. Deze publieke opdrachtgevers vragen van hun opdrachtnemers en subsidiepartners in ruil voor de verkregen opdracht een stukje werkgelegenheid terug. Dit wordt Social return of SROI (Social return on investment) genoemd. Tijdens deze dag gaan bestuurders met elkaar in gesprek over hoe G32 steden invulling geven aan social return.

Zomerspektakel aan het Meer
Wie: College
Waar: Zegerslootgebied
Wanneer: 2 t/m 5 juni 

Het college is aanwezig bij het Zomerspektakel aan het Meer. Op vrijdag 2 juni wordt het festival geopend door burgemeester Spies en op zondag 4 juni wordt de dag geopend door wethouder Van Velzen. Tijdens het festival treden onder andere de Jostiband, Kensington en Guus Meeuwis op.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.