Nieuws

« Vorige - Volgende »

Provincie op bezoek in Alphen

28 oktober 2017 - 13:42  •  reacties

Provincie op bezoek in Alphen

Alphen aan den Rijn - Behalve vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland waren er ook deelnemers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, diverse wethouders uit andere gemeentes en bestuurders van bouwondernemingen en woningcorporaties aan boord. Onderwerp van de dag was "slim ruimtegebruik", waarbij een aantal voorbeelden in de regio per boot werden aangedaan.

Het Rijnhavengebied is een mooi voorbeeld van slim ruimtegebruik. Met de herstructurering van bedrijventerrein Rijnhaven geeft de gemeente een kwaliteitsimpuls zodat het gebied in de toekomst voor bestaande en nieuwe gebruikers aantrekkelijk blijft. Een deel van het bedrijventerrein wordt getransformeerd: Rijnhaven-Oost.

De gemeente is ook hard aan de slag met de voormalige Biesterfeld locatie. Op dit terrein, dat De Werf gaat heten, wordt binnenkort gestart met de werkzaamheden om het gebied in te vullen als een plek voor nieuw ondernemerschap. Ook de werkzaamheden aan de Rijnhavenbrug, die in afrondende fase zitten, zorgen voor een toenemende kansen als het gaat om waterrecreatie en de gebruikswaarde van de haven te vergroten,” aldus wethouder Gerard van As, die de gasten namens de gemeente ontving. 

 

Fotograaf: Alphens.nl