Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Bijeenkomst PReT: 'Kansen in het Groene Hart van Holland'
Wie: Kees van Velzen 
Waar: Landal Reeuwijkse Plassen
Wanneer: 21 november | 20.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de bijeenkomst van Platform Recreatie en Toerisme. Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over actuele ontwikkelingen in recreatie en toerisme. Aan bod komen onder andere de toegangspoorten in het Groene Hart, het samenwerken in Rijn- en Veenstreek verband, de mogelijkheden van belangrijke subsidiefondsen en de lancering van de AlphenLinkt campagne en website. 

Wethoudersconferentie
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Fort Voordorp, Groenekan
Wanneer: 22 november | 13.30 uur

Wethouder Du Chatinier is aanwezig bij de wethoudersconferentie en spreekt tijdens een kennisatelier. Hij spreekt over het schietincident in de Ridderhof en welke bestuurlijke lessen uit deze gebeurtenis gehaald kunnen worden. 

Opening reizende tentoonstelling 'Gluren bij de Alphense buren'
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Boomkwekerijmuseum Boskoop
Wanneer: 23 november | 15.30 uur

Burgemeester Spies opent de reizende tentoonstelling van de Historische Verenigingen van gemeente Alphen aan den Rijn. De zeven verenigingen presenteren zich gezamenlijk in één grote, reizende overzichtstentoonstelling. Met behulp van foto’s en begeleidende teksten wordt de periode van 1918 tot 2017 behandeld. De tentoonstelling begint in Boskoop en staat daarna elke drie maanden in een andere kern. 

Netwerkbijeenkomst zorg en welzijn Ridderveld
Wie: Han de Jager
Waar: Restaurant De Vrienden, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 23 november | 16.30 tot 18.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de netwerkbijeenkomst voor de mensen die in de wijk Ridderveld werkzaam zijn in de zorg of op het gebied van welzijn. De bijeenkomst is een initiatief van Huisartsenpraktijk Prelude, Activite, IZO, Tom in de Buurt, CJG Ridderveld, het Achterstandsfonds en de gemeente. Tijdens deze netwerkbijeenkomst wordt geïnventariseerd wat de belangrijkste issues zijn waar aandacht aan moet worden besteed in de wijk.

Ondertekening Participatieverklaring statushouders
Wie: Ed de Leest
Waar: Gemiva Castorstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 november | 13.30 uur

Wethouder De Leest is aanwezig bij de ondertekening van de Participatieverklaring door statushouders. Statushouders moeten verplicht het Participatieverklaringstraject volgen. Na afloop van het traject ondertekenen de statushouders de Participatieverklaring. Hiermee tonen nieuwkomers hun betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving aan en hun bereidheid om daar actief aan bij te dragen.

Sinterklaasintochten
Wie: Ed de Leest, Michel du Chatinier en Kees van Velzen
Waar: Benthuizen, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 25 november

Wethouders De Leest, Du Chatinier en Van Velzen zijn aanwezig bij de sinterklaasintochten in Benthuizen, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp. 

Ondertekenen koopovereenkomsten blokken 30 en 31 stationsomgeving
Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 november | 10.00 uur

Wethouder Van As ondertekent de koopovereenkomst voor blokken 30 en 31. Het college heeft besloten om de grond, die nodig is voor het bouwen van bouwblok 30 en 31 in de stationsomgeving, te verkopen aan Tetteroo Bouw & Ontwikkeling B.V.. Met de aankoop kan Tetteroo ook de volgende twee gebouwen, met in het totaal 98 appartementen, gaan realiseren langs het spoor. Bij elk gebouw worden eisen gesteld aan de milieuprestaties, bijvoorbeeld over een goed ventilatiesysteem voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestatie van gebouwen en een goede isolatie voor meer comfort en lagere energiekosten. Tevens worden zonnepanelen op de daken geplaatst. De nieuwbouw draagt bij aan de realisatie en uitvoering van het masterplan Stationsomgeving. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.