Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Nationaal Voorleesontbijt
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Bibliotheek Alphen aan den Rijn, Aarplein 5, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 januari | 09.00 uur

Burgemeester Spies geeft het startsein voor De Nationale Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt. De burgemeester leest voor uit het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt!’. De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 februari tot en met 3 februari.

Aftrap We Helpen
Wie: Han de Jager 
Waar: Rabobank, Stadhuisplein 2, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 januari | 15.30 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de aftrap van We Helpen. We Helpen is een website waarop mensen aanbod en hulpvragen kunnen plaatsen. Tom in de buurt, vrijwilligersorganisatie het Gilde Alphen aan den Rijn en Rabobank Groene Hart Noord zijn de gezamenlijke initiatiefnemers van de lokale pagina. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente. 

Presentatie studenten Hogeschool Utrecht
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 januari | 19.00 uur

Burgemeester Spies is aanwezig bij de presentatie van studenten van de Hoge School Utrecht. Zij presenteren deze avond de resultaten van het onderzoek naar op welke wijze de gemeente en politieke partijen jongeren meer kunnen betrekken bij lokale politieke onderwerpen. Na de presentatie gaan de studenten met elkaar in debat over het onderzoek. 

Netwerkbijeenkomst Centrum & Alphen West
Wie: Han de Jager 
Waar: De Jozef, Hoflaan 3, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 25 januari | 16.30 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de netwerkbijeenkomst van Alphen Centrum en Alphen West. Bij de bijeenkomst zijn partners uit het sociaal en zorg domein uit de wijken Kerk en Zanen, Hoorn, Hoge en Lage Zijde en Rietveld aanwezig. Er wordt gesproken over zes actuele thema’s zoals GO! jeugd (de nieuwe jeugdzorgaanbieder) en hoe bereiken we kwetsbare inwoners? De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente, Alphen op één lijn, huisartsengroep Dillenburg, Centrum voor Jeugd en Gezin, huisartsen het Centrum, ActiVite, Tom in de Buurt en IZO thuiszorg. 

Regionaal overleg mboRijnland
Wie: Ed de Leest
Waar: mboRijnland, Groen van Prinsterenlaan 52, Gouda
Wanneer: 26 januari | 13.00 uur

Wethouder De Leest is aanwezig bij het regionaal overleg mboRijnland met gemeenten. mboRijnland wil intensief samenwerken met gemeenten en bedrijven om het beroepsonderwijs van de toekomst vorm te geven. Bij het overleg zijn wethouders uit onder andere gemeenten Leiden en Gouda aanwezig. 

Nationaal Theaterweekend
Wie: Kees van Velzen 
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 januari | 12.00 uur

Wethouder Van Velzen opent het Nationale Theaterweekend samen met kindertheaterdirecteur Mila. Castellum wordt het eerste theater in Nederland met een kindertheaterdirecteur. De kindertheaterdirecteur is voor één middag de echte directeur van het theater. Tijdens dit weekend maken kleuters kennis met theater en de bioscoop. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!