Advertorial Gemeente

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Vrijwilligersavond Stichting Welzijn Ouderen Benthuizen
Wie: Kees van Velzen
Waar: De Tas, Benthuizen
Wanneer: 28 februari | 18.30 uur

Wethouder Van Velzen opent de vrijwilligersavond van Stichting Welzijn Ouderen Benthuizen. Deze avond wordt georganiseerd voor vrijwilligers die werk voor ouderen in Benthuizen doen.

Waterpolowedstrijd
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Zwembad Aquarijn, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 februari | 20.30 uur

Wethouder Du Chatinier opent de waterpolowedstrijd tussen AZC Moscow (uit Alphen aan den Rijn) en ZF Eger (uit Eger, Hongarije).

Startschot en prijsuitreiking 20 van Alphen
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Rijnplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 4 maart | 13.30 uur

Burgemeester Spies geeft het startschot voor de 20 van Alphen. De prijs voor de beste lopers van de 20 km wordt ook uitgereikt door burgemeester Spies. De 20 van Alphen is een jaarlijkse hardloopwedstrijd, die dit jaar voor de 53e keer wordt georganiseerd.

De week voor de gezonde jeugd
Wie: Han de Jager
Waar: Basisschool De Stromen, Batenstein 16, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 5 maart | 9.15 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de bijeenkomst voor ‘De week voor de gezonde jeugd’, georganiseerd door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). In deze week (5 t/m 10 maart) staat de gezondheid van kinderen centraal en worden verschillende activiteiten georganiseerd. Op 5 maart wordt de aftrap gegeven aan The Daily Mile, in aanwezigheid van Erben Wenermars.

Opening de Herbergier
Wie: Gerard van As
Waar: Herbergier, Hazerswoude-Rijndijk
Wanneer: 5 maart | 9.30 uur

Wethouder Van As opent het nieuwe gebouw van de Herbergier in het voormalig gemeentehuis van Hazerswoude-Rijndijk. De Herbergier is een kleinschalige woonvorm waar mensen met geheugenproblemen terecht kunnen als zelfstandig wonen niet meer lukt.

Politiekids
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Politiebureau Alphen aan den Rijn
Wanneer: 5 maart | 13.30 uur

Burgemeester Spies beëdigt samen met politiechef John Nieumeijer leerlingen van groep vijf van de Vroonhoeveschool in Kerk en Zanen tot Politiekids. De beëdiging is nodig omdat de leerlingen de politie gaan helpen bij verschillende controles. Politiekids is een project waarbij kinderen van 8 tot en met 10 jaar worden betrokken bij het politiewerk. Met de Politiekids wil de politie beter in contact komen met de jeugd en hun ouders.

Symposium 'Een vlucht naar voren'
Wie: Ed de Leest
Waar: Bij Everts, Julianastraat 4, Bodegraven
Wanneer: 5 maart | 14.00 uur

Wethouder De Leest is aanwezig op het symposium ‘Een vlucht naar voren’. Het symposium is vernoemd naar het gelijknamige rapport, geschreven namens de bewonersorganisaties regio Schiphol. Zij roepen in hun rapport de politiek op om een langetermijnvisie te creëren voor Schiphol. Tijdens het symposium spreekt onder andere Sijas Akkerman (Milieufederatie Noord-Holland) over Schiphol en leefbaarheid.

Opschoonvrijwilligers
Wie: Ed de Leest
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 5 maart | 20.00 uur

Wethouder De Leest opent de bijeenkomst voor opschoonvrijwilligers. Dit zijn ongeveer 100 vrijwilligers die zwerfaval in hun buurt opruimen. Van 19 tot en met 31 maart zijn de Alphense Opschoonweken, waarin inwoners worden aangemoedigd om zo veel mogelijk zwerfaval in hun buurt op te ruimen.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.