Advertorial Gemeente

Pieter Hilhorst betrekt burgers bij formatie college

Mede op verzoek van de grootste fracties gaat informateur Pieter Hilhorst haast maken met de vorming van een college voor Alphen aan den Rijn. De kiezers worden dit keer niet buitengesloten.

Burgemeester Liesbeth Spies is ook groot voorstander van het betrekken van burgers bij het proces. "De opkomst was 27 procent hoger dan vier jaar geleden. Dat geeft aan hoe de inwoner van Alphen aan den Rijn betrokken is geraakt bij onze mooie gemeente. Die kunnen we nu niet buitenspel zetten", aldus de voorzitster van het college van B&W. Hilhorst en de fractieleiders van de grootste partijen zijn het daar van harte mee eens. Ze willen in de raadszaal in gesprek met iedereen die vindt dat hij of zij iets kan toevoegen aan de vorming van een solide en breed gedragen college voor de komende vier jaar. 

Aangezien de agenda voor volgende week al helemaal vol gepland is en bovendien het verslag uiterlijk vrijdag gepresenteerd moet worden, blijft aanstaande zondag als enige mogelijkheid over. "We hebben ook nog Tweede Paasdag overwogen, maar dat is toch teveel een traditionele familiedag", zo motiveerde André de Jeu (Nieuw Elan) deze planning. 

Iedereen die wil bijdragen aanstaande zondag is van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. 

Aanmelden
Aanmelden is niet nodig, maar er wordt wel geadviseerd tijdig aanwezig te zijn. Bij voldoende belangstelling zal de schuifwand aan de zijkant opengaan, waardoor nog zeker 200 belangstellenden en eventuele inspekers een plaats krijgen.  Mocht u willen inspreken en uw zienswijze op papier hebben dan zou het fijn zijn als dit vooraf gestuurd wordt naar: griffiie@alphenadrijn.nl  De informateur en de fractieleiders krijgen uw informatie dan automatisch doorgestuurd en kunnen zich daarop voorbereiden. 

In het forum zullen naast de formateur ook de fractieleiders André de Jeu van Nieuw Elan, Marjon Verkleij van het CDA, René Driesen van Groen Links en Henk Goes van de PvdA plaats nemen. Anouk Noordermeer van de VVD is verhinderd. Haar plaats wordt ingenomen door Ruud Gebel, voormalig partijleider en op de achtergrond nog steeds betrokken.

1 April 

Vrij veel mensen (we zullen niet verklappen wie) hebben dit bericht in de eerste instantie serieus genomen. Ook wel een beetje begrijpelijk, want de informateur heeft met diverse betrokkenen op 2 paasdag wel degelijk een bespreking gepland. 

 


Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.