Advertorial Gemeente

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Opening tentoonstelling 'Natuur onderwater in Park Zegersloot'
Wie: Kees van Velzen
Waar: Park Zegersloot Noord, Parkeerplaats West Kanaalweg 13
Wanneer: 9 mei | 15.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de opening van de tentoonstelling 'Natuur onderwater in Park Zegersloot'. Aannemersbedrijf De Rijk legt in opdracht van de Alphense Duikvereniging Atlantis, in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Alphen aan den Rijn, de laatste hand aan het Onderwaternatuurpark Zegersloot. Samen met gedeputeerde Han Weber en hoogheemraad Martine Leewis laat wethouder Van Velzen de laatste elementen van het onderwaterrif in de Zegerplas afzinken

Polderdag
Wie: Leo Maat
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 10 mei

Wethouder Maat doet mee aan de Polderdag 2018. Tijdens de Polderdag kan men één van de vijf fietsroutes volgen door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn. Onderweg is er mogelijkheid tot het bezoeken van boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed.

Inontvangstneming dichtbundels Paul Opdam
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Theater Castellum
Wanneer: 11 mei | 20.00 uur

Burgemeester Spies neemt twee dichtbundels van de Alphense dichter Paul Opdam in ontvangst: Straten van gedachten (Nederlands) en Strate van gedagtes (Afrikaans). 

Slotconcert statushoudersproject 'Een goed verhaal'
Wie: Han de Jager
Waar: Concertzaal Nieuwe Muziekschool Alphen, Burgemeester Visserpark 30 , Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 mei | 16.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij het slotconcert van het statushoudersproject 'Een goed verhaal'. In 'Een Goed Verhaal' presenteren statushouders uit Alphen aan de Rijn zich met muziek, verhalen, film en dans. De spelers zijn afkomstig uit Iran, Irak, Syrië, Eritrea en Afghanistan. Het project is georganiseerd door de Nieuwe Muziekschool Alphen en Tom in de Buurt. 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.