Nieuws

« Vorige - Volgende »

Minister Ollongren in Alphen

14 juni 2018 - 14:45  •  reacties

Minister Ollongren in Alphen

Alphen aan den Rijn - Zowel burgemeester Liesbeth Spies als minister Kasja Ollongren benadrukten het belang van deskundige en goed voorbereide wethouders. "Het is een prachtig vak, maar het vraagt nogal wat. Je moet van alle markten thuiszijn en 's morgens met een actiegroep kunnen praten, terwijl er 's middags een vergadering in de Haag is", aldus de minister.

Met de handleiding, waarin naast technische zaken ook persoonlijke ervaringen en adviezen zijn opgenomen, wil de vereniging van wethouders haar leden steunen. Zowel de minister als de burgemeester benadrukten dat niet alleen de wethouders een belangrijke taak hebben. Democratie kan niet zonder goed functionerende, zelfstandige gemeenteraden. "Raadslid ben je niet alleen in de raadszaal, maar juist ook daarbuiten, tussen de bevolking en je achterban" zo merkte Spies op. De minister sloot zich daar bij aan.

Wethouder van As maakte van de gelegenheid gebruik om de visie van de gemeente Alphen aan den Rijn t.a.v. woningbouw, behoud van groen en de relatie met water te benadrukken. "De landelijke overheid en de gemeente zitten op een lijn, maar de provincie denkt er wat anders over", zo verzocht van As de minister om haar invloed op het provinciehuis aan te wenden.

Fotograaf: Alphens.nl
Markt
Gemeente Alphen aan den Rijn.'
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.