Advertorial Gemeente

Minister Ollongren in Alphen

In het bijzijn van wethouders en burgemeesters uit Alphen en de omliggende gemeentes heeft minister Ollongren het nieuwe handboek voor wethouders in ontvangst genomen. Juist Alphen werd uitgekozen, omdat daar als eerste grote gemeente in Nederland en nieuw college werd gevormd.

Zowel burgemeester Liesbeth Spies als minister Kasja Ollongren benadrukten het belang van deskundige en goed voorbereide wethouders. "Het is een prachtig vak, maar het vraagt nogal wat. Je moet van alle markten thuiszijn en 's morgens met een actiegroep kunnen praten, terwijl er 's middags een vergadering in de Haag is", aldus de minister.

Met de handleiding, waarin naast technische zaken ook persoonlijke ervaringen en adviezen zijn opgenomen, wil de vereniging van wethouders haar leden steunen. Zowel de minister als de burgemeester benadrukten dat niet alleen de wethouders een belangrijke taak hebben. Democratie kan niet zonder goed functionerende, zelfstandige gemeenteraden. "Raadslid ben je niet alleen in de raadszaal, maar juist ook daarbuiten, tussen de bevolking en je achterban" zo merkte Spies op. De minister sloot zich daar bij aan.

Wethouder van As maakte van de gelegenheid gebruik om de visie van de gemeente Alphen aan den Rijn t.a.v. woningbouw, behoud van groen en de relatie met water te benadrukken. "De landelijke overheid en de gemeente zitten op een lijn, maar de provincie denkt er wat anders over", zo verzocht van As de minister om haar invloed op het provinciehuis aan te wenden.


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.