Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Inloopavond Pragmatische Aanpak Gouwe
Wie: Kees van Velzen
Waar: Floragebouw, Boskoop
Wanneer: 9 oktober 2018 | 19.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de inloopavond Pragmatische Aanpak Gouwe. Dit programma heeft als doel een betere bereikbaarheid rondom de Gouwe. Dit wordt bereikt door begin 2019 een integrale gebiedsvisie en scenario’s aan te leveren waarin oplossingen voor een aantal belangrijke vraagstukken worden samengebracht. Het programma wordt uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland, gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen, regio Midden-Holland en het hoogheemraadschap van Rijnland. 

Conferentie van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving
Wie: Han de Jager
Waar: COMM – Museum voor Communicatie, Den Haag
Wanneer: 10 oktober 2018 | 13.30 uur

Wethouder De Jager geeft een lezing tijdens een conferentie van de Raad voor de Samenleving en Volksgezondheid. Het thema van de jaarlijkse conferentie van de Raad voor Samenleving is ‘Zorgen aan de poort, alternatieven voor toegang tot zorg en ondersteuning’. Wethouder Han de Jager spreekt over de bijzondere Alphense aanpak van het toegankelijk maken van de zorg. 

BouwCirculair Congres
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Flora Boskoop
Wanneer: 10 oktober 2018 | 16.30 uur

Burgemeester Spies sluit het BouwCirculair Congres af. Dit congres is bedoeld voor professionals die een bijdrage leveren aan de transitie naar een circulaire- en CO2 arme economie. Onderwerpen die deze dag aan bod komen zijn onder andere geopolymeren, circulair slopen en verhardingen. Burgemeester Spies vertelt over Groene Hart Werkt!, het regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. Ook licht zij toe waarom Alphen aan den Rijn het convenant Betonketen Groene Hart ondertekent. 

Uitreiking Duurzaamheidspenning
Wie: Leo Maat
Waar: Bibliotheek Rijn en Venen, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 10 oktober 2018 | 17.00 uur

Wethouder Maat reikt de Duurzaamheidspenning uit. De Duurzaamheidspenning is een gemeentelijke onderscheiding voor inwoners en organisaties die zich inzetten op het gebied van duurzaamheid. Voor de penning zijn genomineerd: boerderij De Beukehof, Cees Lourier en Nettenergy B.V. 

Opening Hofstedepark
Wie: Gert-Jan Schotanus en Kees van Velzen
Waar: Hofstedepark, Koudekerk aan den Rijn
Wanneer: 10 oktober 2018 | 17.30 uur

Wethouder Schotanus opent het opgeknapte Hofstedepark in Koudekerk aan den Rijn in aanwezigheid van wethouder Van Velzen. De opening wordt georganiseerd door het Dorpsoverleg Koudekerk aan den Rijn in samenwerking met onder andere de gemeente. 

Hijsen Regenboogvlag
Wie: College
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 oktober 2018 | 08.45 uur

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, hijst het college de regenboogvlag bij het gemeentehuis. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. 

Veteranendag
Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn (12 oktober) en Parkvilla (13 oktober)
Wanneer: 12 oktober 2018 (13.00 uur) en 13 oktober 2018 (19.00 uur)

Wethouder Van As reikt op 12 oktober certificaten uit aan leerlingen van het Groene Hart Leerpark, voor het onderhouden van Oorlogsmonumenten. Op 13 oktober spreekt wethouder Van As tijdens een bijeenkomst voor Veteranen. Ook is er een concert van een regimentsfanfare van de Koninklijke Landmacht en treedt DJ Jimmy Ouwens op. 

Ondertekening intentieverklaring Regenboogsteden
Wie: Han de Jager
Waar: Cultuur Garenspinnerij, Gouda
Wanneer: 12 oktober 2018 | 16.00 uur

Wethouder De Jager ondertekent de intentieverklaring Regenboogsteden, met onder andere minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Een Regenboogstad ontvangt van de rijksoverheid jaarlijks een bijdrage om de emancipatie en het welzijn van lhbti-personen te bevorderen. Dat houdt in dat de gemeente zich aansluit bij de Regenboogsteden, een beleidsplan opstelt hoe met name op de terreinen ouderen, scholen en sport de sociale veiligheid en acceptatie bevorderd gaat worden en vervolgens de voortgang op deze gebieden monitort. 

50-jarig jubileum BSC’68
Wie: Gert-Jan Schotanus 
Waar: Sportpark Ons Nieuwe Erf, Benthuizen
Wanneer: 12 oktober 2018 | 20.00 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig op het jubileumfeest van voetbalvereniging BSC’68 Benthuizen ter ere van hun 50-jarig bestaan. Tijdens de receptie wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen 50 jaar. 

Openbare repetitie High School Musical
Wie: Leo Maat
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 14 oktober 2018 | 10.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de openbare repetitie van High School Musical. De voorstelling is een samenwerking tussen Theater Castellum, de gemeente en Daphne Bruineberg Productions. De musical wordt opgevoerd door een 19 koppige cast, 16 cheerleaders en een band bestaande uit vijf bandleden. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!