Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

17 oktober 2018 - 08:50  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Startbijeenkomst ANWB AutomaatjeWie: Han de Jager  Waar: Wijkcentrum Kerk en ZanenWanneer: 18 oktober 2018 | 11.00 uur

Wethouder De Jager geeft het startsein voor ANWB Automaatje. Na de succesvol verlopen pilot van de TomMobiel is ANWB Automaatje de nieuwe vervoersdienst van Tom in de buurt. Het is een sociale vorm van vrijwilligersvervoer waar inwoners met een vervoersvraag en vrijwilligers met een auto samengebracht worden. Waar de TomMobiel vooral in de stadskern rijdt kan ANWB Automaatje een aanvulling zijn voor inwoners in de omliggende dorpskernen. De chauffeur komt de passagier met eigen auto aan huis ophalen en vervoert hem of haar naar de plaats van bestemming.

Bestuurlijke stuurgroep Treinconcessie Alphen aan den Rijn - Gouda
Wie: Kees van Velzen
Waar: Provinciehuis Den Haag
Wanneer: 18 oktober 2018 | 13.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de bestuurlijke stuurgroep Treinconcessie Alphen aan den Rijn – Gouda. Tijdens deze stuurgroep wordt onder andere gesproken over de dienstregeling van de trein van Gouda naar Alphen van 2019.

In ontvangst name keurmerk Veilig en Schoon
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Zwembad Aquarijn, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 19 oktober 2018 | 13.00 uur

Wethouder Schotanus neemt het keurmerk Veilig en Schoon in ontvangst voor zwembad Aquarijn. Met het keurmerk Veilig en Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Het keurmerk, uitgegeven door Stichting Zwembadkeur, leidt tot versterking van de belangrijke maatschappelijke functie van zwembaden en ook tot betere bedrijfsresultaten. 

Opening informatiecentrum Rijnhaven en expositie
Wie: Leo Maat en Gerard van As
Waar: Energieweg 3, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 19 oktober 2018 | 16.00 uur

Wethouders Maat en Van As openen het informatiecentrum Rijnhaven en de expositie van kunstenaar Feike de Vries. In het informatiecentrum is informatie te vinden over de bedrijven die zich vestigen in de Rijnhaven en over woningbouwlocaties. Kunstenaar Feike de Vries exposeert met een jubileumexpositie. 

Oplevering kluswoningen Steenvlinder
Wie: Gert-Jan Schotanus en Gerard van As
Waar: Wilhelminalaan 6, Boskoop
Wanneer: 22 oktober 2018 | 16.30 uur

Wethouders Schotanus en Van As zijn aanwezig bij de oplevering van kluswoningen Steenvlinder in Boskoop. Bij dit project is een voormalig schoolgebouw omgebouwd naar zes kluswoningen. Drie van deze woningen zijn verbouwd in samenwerking met Stichting Fundering. Dit is een stichting die zelfbouw mogelijk wil maken voor mensen die lastig toegang hebben tot de koopwoningmarkt, zoals statushouders. Zij klussen eerst in hun eigen woning, gaan de woning huren en op termijn kunnen zij de woning zelf kopen. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Mediamarkt