Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Stakeholdersbijeenkomst regionale energietransitie
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Van der Valk Sassenheim
Wanneer: 30 oktober 2018 | 19.30 uur

Burgemeester Spies opent de stakeholdersbijeenkomst regionale energietransitie. Vanuit het Energieakkoord Holland Rijnland wordt met achttien partijen gewerkt aan de regionale energietransitie. De ambitie is om in 2050 een energieneutrale regio te zijn en daarmee bij te dragen aan nationale en internationale klimaat- en energiedoelstellingen.

Stuurgroep Groene Hart
Wie: Kees van Velzen
Waar: Provinciehuis Utrecht
Wanneer: 31 oktober 2018 | 09.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de bijeenkomst van stuurgroep Groene Hart. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere gesproken over de regiodeal Bodemdaling Groene Hart en een ontwerpend onderzoek voor het gebied. 

Opening bijenhotel
Wie: Leo Maat
Waar: Speeltuin de Mallemolen, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 31 oktober 2018 | 13.30 uur

Wethouder Maat opent het nieuwe bijenhotel in speeltuin de Mallemolen. Het bijenhotel is een initiatief van twee meisjes die in de buurt van de speeltuin wonen en de gemeente hebben gevraagd of dit mogelijk is. 

Start bouw Groene Hart Leerpark
Wie: Han de Jager
Waar: Prinses Beatrixlaan, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 1 november 2018 | 12.30 uur

Wethouder De Jager slaat de eerste paal voor het nieuwe gebouw van het Groene Hart Leerpark. Het nieuwe gebouw van Groene Hart Leerpark wordt naar verwachting in 2020 in gebruik genomen. De nieuwbouw voor het Leerpark is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuivesting. Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd. 

Prijsuitreiking Lions Peace posterwedstrijd
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Da Vincigebouw, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 november 2018 | 15.30 uur

Wethouder Schotanus reikt de prijzen uit voor de Lions Peace Posterwedstrijd. De Lions organiseren landelijk een Peace Poster wedstrijd. Een wedstrijd waarbij kinderen met behulp van een tekening laten zien wat vrede voor hen betekent. Thema dit jaar is ‘Aardig zijn helpt’. Elk Lions district heeft een winnaar, waarna een landelijke winnaar wordt gekozen. De tekening van de landelijk winnaar wordt opgestuurd naar Oak Brook (USA) en dingt mee naar de mondiale prijs: een bezoek aan het gebouw van de Verenigde Naties in New York. 

Start fietsverlichtingcampagne
Wie: Kees van Velzen 
Waar: Aarplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 november 2018 | 10.00 uur

Wethouder Van Velzen geeft het startsein voor de fietsverlichtingscampagne. De campagne wordt georganiseerd door de gemeente, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren. Fietsers kunnen gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.

Beurs van het Werk
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 november 2018 | 13.00 uur

Burgemeester Spies opent de Beurs van het Werk tijdens de Week van het Werk. Veertig Alphense werkgevers presenteren zichzelf en daarnaast kunnen inwoners tips krijgen voor solliciteren. 

Meidenfestival
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: De Plataan, Boskoop
Wanneer: 3 november 2018 | 13.30 uur

Wethouder Schotanus opent het Meidenfestival in Boskoop, georganiseerd door Boost. Meisjes tussen 10 en 15 jaar kunnen tijdens deze middag workshops volgen zoals een make-up workshop en een fotoshoot workshop. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.