Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Stakeholdersbijeenkomst regionale energietransitie
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Van der Valk Sassenheim
Wanneer: 30 oktober 2018 | 19.30 uur

Burgemeester Spies opent de stakeholdersbijeenkomst regionale energietransitie. Vanuit het Energieakkoord Holland Rijnland wordt met achttien partijen gewerkt aan de regionale energietransitie. De ambitie is om in 2050 een energieneutrale regio te zijn en daarmee bij te dragen aan nationale en internationale klimaat- en energiedoelstellingen.

Stuurgroep Groene Hart
Wie: Kees van Velzen
Waar: Provinciehuis Utrecht
Wanneer: 31 oktober 2018 | 09.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de bijeenkomst van stuurgroep Groene Hart. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere gesproken over de regiodeal Bodemdaling Groene Hart en een ontwerpend onderzoek voor het gebied. 

Opening bijenhotel
Wie: Leo Maat
Waar: Speeltuin de Mallemolen, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 31 oktober 2018 | 13.30 uur

Wethouder Maat opent het nieuwe bijenhotel in speeltuin de Mallemolen. Het bijenhotel is een initiatief van twee meisjes die in de buurt van de speeltuin wonen en de gemeente hebben gevraagd of dit mogelijk is. 

Start bouw Groene Hart Leerpark
Wie: Han de Jager
Waar: Prinses Beatrixlaan, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 1 november 2018 | 12.30 uur

Wethouder De Jager slaat de eerste paal voor het nieuwe gebouw van het Groene Hart Leerpark. Het nieuwe gebouw van Groene Hart Leerpark wordt naar verwachting in 2020 in gebruik genomen. De nieuwbouw voor het Leerpark is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuivesting. Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd. 

Prijsuitreiking Lions Peace posterwedstrijd
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Da Vincigebouw, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 november 2018 | 15.30 uur

Wethouder Schotanus reikt de prijzen uit voor de Lions Peace Posterwedstrijd. De Lions organiseren landelijk een Peace Poster wedstrijd. Een wedstrijd waarbij kinderen met behulp van een tekening laten zien wat vrede voor hen betekent. Thema dit jaar is ‘Aardig zijn helpt’. Elk Lions district heeft een winnaar, waarna een landelijke winnaar wordt gekozen. De tekening van de landelijk winnaar wordt opgestuurd naar Oak Brook (USA) en dingt mee naar de mondiale prijs: een bezoek aan het gebouw van de Verenigde Naties in New York. 

Start fietsverlichtingcampagne
Wie: Kees van Velzen 
Waar: Aarplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 november 2018 | 10.00 uur

Wethouder Van Velzen geeft het startsein voor de fietsverlichtingscampagne. De campagne wordt georganiseerd door de gemeente, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren. Fietsers kunnen gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.

Beurs van het Werk
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 november 2018 | 13.00 uur

Burgemeester Spies opent de Beurs van het Werk tijdens de Week van het Werk. Veertig Alphense werkgevers presenteren zichzelf en daarnaast kunnen inwoners tips krijgen voor solliciteren. 

Meidenfestival
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: De Plataan, Boskoop
Wanneer: 3 november 2018 | 13.30 uur

Wethouder Schotanus opent het Meidenfestival in Boskoop, georganiseerd door Boost. Meisjes tussen 10 en 15 jaar kunnen tijdens deze middag workshops volgen zoals een make-up workshop en een fotoshoot workshop. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.