Nieuws

« Vorige - Volgende »

Informatieavonden nieuwe subsidieregelingen sport

1 november 2018 - 09:38  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Informatieavonden nieuwe subsidieregelingen sport

Alphen aan den Rijn - Op Prinsjesdag maakte het Ministerie van Financiën bekend dat de btw-regelgeving met betrekking tot sportaccommodaties per 1 januari 2019 ingrijpend zal worden aangepast. Door toepassing van het Sportbesluit is het nu nog mogelijk de BTW op investeringen en exploitatiekosten van sportaccommodaties terug te krijgen van de fiscus en wordt er zes procent omzetbelasting berekend over de gebruiksvergoeding. Na 1 januari 2O19 zal dat in de meeste situaties niet meer mogelijk zijn.

Het Rijk wil voorkomen dat 'de sport' grote nadelige financiële gevolgen ondervindt van deze Europese wetgeving. Er is daarom een compensatie-/subsidieregeling vastgesteld op nationaal niveau waar sportverenigingen mogelijk gebruik van kunnen maken. Om gebruik te maken van deze compensatie-/subsidieregeling moeten verenigignen aan diverse voorwaarden voldoen. Bovendien is het beschikbare budget op nationaal niveau gemaximeerd.

Aanmelden
Tijdens de informatieavond geeft de gemeente meer informatie over de subsidieregelingen. Sportverenigingen uit de gemeente worden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Zij kunnen zich aanmelden via ommo@alphenaandenrijn.nl door aan te geven hoeveel personen namens welke vereniging of organisatie op welke avond aanwezig zijn.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Mediamarkt