Nieuws

« Vorige - Volgende »

College blijft bij besluit: geen bijdrage ijsbaan Leiden

9 januari 2019 - 15:17  •  reacties

College blijft bij besluit: geen bijdrage ijsbaan Leiden

Alphen aan den Rijn - Tijdens de raadsvergadering van 18 oktober 2018 heeft de raad een motie aangenomen met daarin de opdracht aan het college om diverse scenario’s ten behoeve van de schaatssport uit te werken. In totaal werden zes scenario's onderzocht, van het volledige gevraagde bedrag van 683.000 euro bijdragen tot gedeeltelijk bijdragen.

Het college heeft een voorkeur voor scenario 6: nu geen bijdrage leveren en de Alphense schaatsverenigingen meenemen in de te ontwikkelen Sportvisie. Binnen de Sportvisie wordt het sportbeleid voor de komende jaren vastgelegd. Daarin worden ook de schaatsverenigingen meegenomen. "Dit is het enige scenario dat past binnen de huidige begroting", stelt het college.

Woensdag 16 januari komt de gemeenteraad bijeen voor een commissievergadering. Een dag later is er een extra gemeenteraadsvergadering om te besluiten over de ijsbaan, zodat de Leidse gemeenteraad op 24 januari het oordeel van de Alphense gemeenteraad kan meenemen bij het stemmen over de ijsbaan.

Fotograaf: Alphens EV