Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Opening Buitenpret
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Europapark, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 maart 2019 | 14.00 uur

Wethouder Schotanus opent de Buitenpret activiteit van Alphen Beweegt. Tijdens deze dag kan men een kijkje nemen in het leven van een wijkagent, mee helpen om het Europapark een stuk schoner te maken door zwerfafval op te ruimen en ook sporten met Alphen Beweegt.

Overleg met Belangenvereniging Zwammerdam
Wie: Kees van Velzen
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 maart 2019 | 19.00 uur

Wethouder Van Velzen maakt als wijkwethouder van Zwammerdam kennis met de Belangenvereniging. Tijdens het overleg wordt gesproken over de uitvoeringsagenda en actualiteiten in Zwammerdam.

Bijeenkomst deelauto aanbieders Holland Rijnland
Wie: Leo Maat
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 maart 2019 | 13.00 uur

Wethouder Maat opent de bijeenkomst deelauto aanbieders van Holland Rijnland. Vanuit het Energieakkoord Holland Rijnland wordt samen met 17 partijen gewerkt aan de regionale energietransitie. De regionale ambitie is om in 2050 een energieneutrale regio te zijn en daarmee bij te dragen aan de nationale en internationale doelstellingen op het gebied van klimaat en energie. Een belangrijke uitvoeringslijn hierbinnen is Duurzame Mobiliteit. Het onderwerp autodelen is één van de thema’s die wij hierbinnen actief oppakken. Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over hoe gemeenten de ambitie met elkaar kunnen realiseren.

Afscheid René Verkuylen
Wie: Han de Jager
Waar: Leiden
Wanneer: 28 maart 2019 | 15.30 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij het afscheid van René Verkuylen, bestuurder van Kwadraad. De kerntaak van Kwadraad is het leveren van maatschappelijke ondersteuning, zorg en welzijn. René Verkuylen neemt na ruim 9 jaar als vaste bestuurder afscheid van Kwadraad en treedt in dienst als bestuurder van DOCK, een collega sociaal werk organisatie die voornamelijk grootstedelijk actief is.

Onthulling bankje Rijnenburgermolen
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Beethovenlaan, Hazerswoude-Rijndijk
Wanneer: 30 maart 2019 | 10.00 uur

Wethouder Schotanus onthult het nieuwe bankje bij de Rijnenburgermolen. Het gebied rondom de molen, de Beethovenlaan, is door middel van buurtparticipatie opgeknapt. Nu wordt dit afgemaakt door het nieuwe bankje, gemaakt van oude kruipalen van de molen.

Voorjaarsconcert muziekvereniging Wilhelmina
Wie: Kees van Velzen
Waar: De Haven, Ipse de Bruggen, Zwammerdam
Wanneer: 30 maart 2019 | 20.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het voorjaarsconcert van muziekvereniging Wilhelmina. De muziekvereniging komt uit Zwammerdam en bestaat uit ongeveer 35 leden.

Beëdiging Politiekids
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Boomgaard, Boskoop
Wanneer: 1 april 2019 | 13.00 uur

Burgemeester Spies beëdigt politiekinderen in Boskoop. Leerlingen van twee groepen 5 van de Immanuel school leren alles over onder andere de babbeltruc en verkeersveiligheid.

Uitreiken certificaten Sagènn
Wie: Han de Jager
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 1 april 2019 | 16.00 uur

Wethouder De Jager reikt de certificaten uit aan de cursisten van taalschool Sagènn. In opdracht van onder andere de gemeente voert Sagènn taaltrajecten uit voor niet-inburgeringsplichtigen. In de afgelopen periode hebben veel cursisten hun cursus succesvol mogen afronden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.