Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen nog steeds ge´nteresseerd in proef gereguleerde wietteelt

16 april 2019 - 10:35  •  reacties

Alphen nog steeds ge´nteresseerd in proef gereguleerde wietteelt

Alphen aan den Rijn - Het wietteeltexpiriment is zo opgezet dat er kan worden gemeten wat de effecten zijn op crimininaliteit, veiligheid, overlast en volksgezondheid. De teelt en levering van cannabis aan coffeeshops is nu verboden en de verkoop wordt onder voorwaarden gedoogd. De spelregels voor de gemeenten zijn bekend gemaakt door minister Grapperhaus.

GroenLinks, SP en RGL staan achter het besluit van de burgemeester om mee te doen aan de proef. De motie werd gesteund door PvdA, CDA, Nieuw Elan, D66, BA, Lijst Bontekoe en VVD. ChristenUnie en SGP stemden tegen. Er is plek voor totaal 10 gemeenten om minimaal mee te doen maar de animo is groot. Vanaf 23 april kunnen burgemeesters zich aanmelden voor de proef en eind dit jaar zal duidelijk worden welke gemeenten worden uitgekozen.

Burgemeester Spies liet eerder al weten dat zij de kans klein acht dat Alphen aan den Rijn wordt uitgekozen. Zij benadrukte toen ook dat een proef voor legale wietteelt zeker niet betekent dat de illegaliteiten rond de handel en het monitoren van de coffeeshops dan verdwijnt of verminderd. "We blijven handhaven zoals wij dat nu ook doen."

Fotograaf: Josh Walet