Nieuws

« Vorige - Volgende »

Reconstructie werkzaamheden aan Thorbeckestraat

17 april 2019 - 08:45  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Reconstructie werkzaamheden aan Thorbeckestraat

Alphen aan den Rijn - Tijdens de werkzaamheden is de kruising met de Thorbeckestraat-Lijsterlaan voor een deel dicht. De aansluiting van de Bloemhofstraat op de Lijsterlaan is voor autoverkeer tot juli afgesloten. De Lage-Zijde en het parkeerterrein zijn bereikbaar vanaf Lijsterlaan en Willem de Zwijgerlaan.

Wat wordt er aangepast?
De bocht Lijsterlaan-Thorbeckestraat wordt vanaf 15 april aangepast voor de aanleg van de rotonde. Deze afsluiting zal de komende tien weken in stand blijven. In de bocht Lijsterlaan-Thorbeckestraat worden fietsstroken aangegeven om automobilisten extra te attenderen op de aanwezigheid van fietsers.
Voor fietsers (uit de richting Bloemhofstraat en Willem de Zwijgerlaan) wordt mogelijk een alternatieve fietsroute door de Hooftstraat aangegeven. Ook worden er extra borden geplaatst om de route van de voetgangers aan te geven.

In overleg met Vereniging van Eigenaren van de Fazantstraat bekijkt de gemeente de mogelijkheid om de beplanting terug te snoeien om zo het overzicht in de bocht te vergroten.

Zodra de werkzaamheden rond Thorbeckestraat zijn afgerond wordt de Lijsterlaan geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit om het laatste gedeelte van de rotonde te realiseren. De Lage-Zijde is vanaf dat moment bereikbaar via de Oranje Nassausingel en de nieuwe Thorbeckestraat.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn