Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wie nomineer jij voor een koninklijke onderscheiding?

16 mei 2019 - 09:10  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Wie nomineer jij voor een koninklijke onderscheiding?

Alphen aan den Rijn - Elk jaar ontvangen bepaalde inwoners van onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding. Dit zijn inwoners die vaak als vrijwilliger op tal van manieren intensief betrokken zijn bij de samenleving of bijzondere prestaties hebben geleverd. De Onderscheiding, ook wel lintje genoemd, wordt uitgereikt in naam van de Koning. Het is een blijk van waardering voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan of doet voor de samenleving. Kent jij iemand die een lintje verdient? Dan hoort de gemeente dat graag. 

Van vrijwilliger tot wetenschapper
Onze gemeente telt een heleboel inwoners die zich met veel passie inzetten voor de samenleving. Als vrijwilliger, mantelzorger, pleegouder, of door het neerzetten van een uitzonderlijke prestatie in bijvoorbeeld wetenschap, kunst, cultuur of sport. Jij kan iemand aandragen die in aanmerking komt voor deze Koninklijke Onderscheiding.

Uitreiking
Elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag ontvangt een groep mensen een lintje tijdens de Lintjesregen. Ook kan iemand een lintje ontvangen buiten dit vaste moment. Bijvoorbeeld bij een officiële gelegenheid als het afscheid als vrijwilliger van een vereniging. Dan wordt het lintje uitgereikt op locatie.

Zo draagt u iemand voor
Wil je iemand voordragen voor een lintje tijdens de lintjesregen in 2020, dan ontvangt de gemeente jouw aanvraag graag uiterlijk op 1 juli 2019. Wil je iemand voordragen buiten dit moment? Houdt dan rekening met een afhandelingsperiode van minimaal zes maanden.

De gemeente wil deze inwoners graag in het zonnetje zetten. Jij toch ook? Vul hier het aanvraagformulier in.

 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn