Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Bijeenkomst wet verplichte GGZ
Wie: Han de Jager
Waar: GGZ Rivierduinen, Gouda
Wanneer: 29 mei 2019 | 12.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de bijeenkomst over de Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz), die ingaat op 1 januari 2020. Deze wet regelt de rechten van mensen die te maken hebben met verplichte zorg in de GGZ. Een belangrijke verandering is dat verplichte zorg straks ook buiten een GGZ-instelling opgelegd kan worden.

Polderdag
Wie: Leo Maat
Waar: Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 mei 2019

Wethouder Maat neemt deel aan de Polderdag. Tijdens de Polderdag kiest men uit één van de vijf fietsroutes door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn. De routes lopen langs natuur en historie van het platteland. Onderweg bezoekt men boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren activiteiten en serveren (streek)-hapjes en drankjes.

Opening melktap en kaasautomaat
Wie: Kees van Velzen
Waar: Kortsteekterweg 12, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 mei 2019 | 11.00 uur

Wethouder Van Velzen opent de melktap en kaasautomaat bij zichtstal en vergaderlocatie De Witte Gravin. Bezoekers kunnen nu zelf melk tappen uit de automaat en kaas kopen uit de automaat.

Voetbaltoernooi
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Floreant, Boskoop en Alphense Boys, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 31 mei 2019 | 23.15 uur en 00.00 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig bij de voetbaltoernooien bij Floreant en Alphense Boys. De toernooien zijn georganiseerd in het kader van de ramadan.

Heropening MediaMarkt
Wie: Gerard van As
Waar: St. Jorisstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 juni 2019 | 18.00 uur

Wethouder Van As heropent de vernieuwde MediaMarkt winkel, die de afgelopen maanden verbouwd is.

Start bouw Groene Hart Lyceum en hoogste punt sporthal Topmavo en Lyceum
Wie: Han de Jager
Waar: Tolstraat 9, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 juni 2019 | 15.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de viering van de start van de nieuwbouw van het Lyceum en het bereiken van het hoogste punt van de sporthal.

Opening hospice
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Lupinesingel 9, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 juni 2019 | 16.00 uur

Burgemeester Spies opent de nieuwe locatie van de hospice van Stichting Hospicegroep. De nieuwe hospice kan twee keer zoveel cliënten, namelijk zes, onderdak bieden als het oude pand in de Berkenstraat. Ook is er een logeerkamer voor familie.

VNG Jaarcongres
Wie: College
Waar: Barneveld
Wanneer: 4 en 5 juni 2019

Het college is aanwezig bij het VNG Jaarcongres. Hoe weet je als bestuurder vast te houden aan je visie en je idealen, zelfs in politiek en maatschappelijk turbulente tijden? Deze persoonlijke en herkenbare dilemma’s worden besproken op het VNG Jaarcongres 2019. Onder andere Gerdi Verbeet en Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en viceminister-president Kajsa Ollongren spreken tijdens het congres.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.