Opening voormalige Joodse begraafplaats

Op woensdag 18 april is de Voormalige Joodse Begraafplaats aan de Aarkade officieel geopend. Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies heeft gezamenlijk met leden van het Comité Voormalige Joodse Begraafplaats een herinneringsteken onthuld. 

Achter het joodse washuisje aan de Aarkade 63 is een stadsparkje ingericht met daarin een herinneringsteken en een davidsster met een eeuwig brandend licht. De opening van de stadsparkje en herinneringsplek op de Voormalige Joodse Begraafplaats symboliseert de afronding van het eerste bouwwerk aan de Lage Zijde. In de komende jaren zal het gehele gebied herontwikkeld worden met als doel samen met de Hoge Zijde een aantrekkelijk Stadshart te vormen met een breed en volledig aanbod aan winkels, horeca en cultuur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.