Kop Sterrenlaan: een stap verder in de samenwerking

Basisschool An Noer komt in het pand. Participe en Sportspectrum gaan de overige ruimtes, zoals de gymzaal en welzijnsruimten, inzetten voor activiteiten en verhuur aan sportverenigingen en welzijnsorganisaties. 

In de wijk Ridderveld wordt op de kop van de Sterrenlaan een gebied herontwikkeld. Het bestaande wijkgebouw Castor & Pollux maakt plaats voor een nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA). Deze MFA krijgt een centrale rol in de wijk.

Een open pand, met veel ruimte en licht, passend bij de andere panden in de Planetenbuurt. Dat is wat de architect voor ogen heeft. Voor de partners die straks samen het pand aan de Kop van de Sterrenlaan betrekken is het een bijzondere dag: “vandaag kunnen wij bekend maken wie het nieuwe pand ontwerpt en maken we verdere afspraken over onze samenwerking in het pand." 

Uit 30 inschrijvingen zijn de  architecten Rinus Roovers Architectuur/Rothuizen van Doorn ‘t Hooft (RDH) gekozen voor het ontwerpen van een multifunctionele accommodatie aan de Kop Sterrenlaan. De hoofdhuurders: basisschool An Noer, Participe, Sportspectrum en Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben gezamenlijk een selectie gemaakt van vijf ontwerpen. 

Samenwerkingsovereenkomst
De partners tekenden direct de samenwerkingsovereenkomst. In de overeenkomst leggen zij vast met elkaar afspraken te maken over de manier waarop zij binnen de MFA samenwerken. Inhoudelijk, maar ook op het gebied van eigendom, huur, gebruik en bezettingsgraden van de MFA. 

Naast JSO en de Bijstandswinkel kunnen ook bewoners volop gebruikmaken van het centrum, bijvoorbeeld  door mee te doen aan activiteiten en dagbesteding voor ouderen, het huiskamerproject voor jongeren, vrouwenactiviteiten e.d. Daarnaast komt er een evenementenplein, waar naast sport en spel ook andere activiteiten plaats kunnen vinden, zoals een braderie,  markten et cetera.. WonenCentraal zal de komende tijd geld investeren om het evenementenplein te realiseren. Zij vinden het van belang dat bewoners goede voorzieningen hebben in de wijk. 

De verwachting is dat de accommodatie eind 2014, begin 2015 wordt opgeleverd. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!