Josh Walet

Het vertrek van Bikkels on Bikes

Inmiddels zijn Rick en Sven (Bikkels on Bikes) al meer dan twee weken geleden hun avontuur naar Vietnam begonnen. In deze blog nemen ze jullie mee met de voorbereidingen en het vertrek!

“Tijdens de oefen tripjes die we gemaakt hebben zijn er al een hoop spullen gekocht. We hebben daarom voor onze wereldreis niet zo veel nieuwe spullen nodig. We vervangen wat onderdelen op onze fietsen zoals de ketting en de tandwielen. We kopen een zonnepaneeltje voor achter op de fiets. Dit zodat we tijdens het fietsen onze spullen kunnen laden. Met onze vorige powerbank duurde het super lang voordat deze geladen is. We halen een nieuwe powerbank en een wereldstekker die snel kan laden. Daarnaast nog een extra jas voor warmte, een nekwarmer, een waterdichte opvouwbare rugzak en waterflasks (een soort silicone waterzakjes/drinkflesjes)

Eigenlijk als we altijd een helm of pet op hebben is het helemaal niet handig al dat haar. Het zit na het dragen van een helm of pet toch voor geen meter. Het zou ook nog gewicht besparen want dan hoeven we geen wax/gel en een kam mee te nemen. Het is enorm zonde van onze haren maar eigenlijk waren we er al snel uit. Het is veel praktischer om kaal te gaan. We besloten het te doen en de dag voordat we weg gingen, werden we door onze beste vriend Jelle kaal geschoren.

Het vertrek

10 maart 2024, de wekker gaat om 7 uur. Ik schiet wakker en daarna meteen vol met zenuwen, vandaag is de dag van vertrek. Afgelopen dagen heb ik alles al gepakt dus dat is niet meer nodig. Voordat we weg gaan komt de familie nog een bakkie doen. Het is mooi om iedereen zo even bij elkaar te hebben. Eigenlijk leef je naar het moment toe van wegfietsen, laat het dan ook nu maar gebeuren.

We hebben iedereen uitgenodigd om het eerste stuk mee te fietsen die dat leuk vindt. Om 10 uur komen we aanfietsen bij de afgesproken locatie. Het eerste wat we zien is een voor ons gigantische mensenmassa. We hadden een mannetje of 40 a 50 verwacht maar dit waren er misschien wel 100. Onder die 100 was ook de burgemeester van onze gemeente. Die had het via via gehoord en vond het zo bijzonder dat ze ons wilden uitzwaaien. Daarnaast was er ook wat pers aanwezig die van ons verhaal hadden gehoord. Daar iedereen die er was en niet mee fietste, een dikke knuffel gegeven en afscheid genomen.

De eerste kilometers fietsen er een hoop mensen mee. Er haken steeds meer vrienden en familie af totdat we nog met een groepje wielrenners over zijn. Het voelt nog helemaal niet alsof we een jaar weg gaan. Hoe voelt dat eigenlijk? Je weet het niet, maar op dit moment voelt het als een rondje fietsen met vrienden.

Iedereen mag meefietsen tot een afgesproken punt. Daar doen we met de mensen die er nog bij zijn een bakkie op het terras. Het eerste biertje van deze reis gaat erin en er wordt een hoop gelachen. Na het terras nemen we afscheid van de groep en fietsen we samen verder. Meer en meer komt het besef van weg zijn maar 's avonds slapen we bij vrienden in Utrecht. Het voelt nog niet helemaal als weg zijn maar man man man wat hebben we er zin in.”

Ben jij benieuwd naar de avonturen van de bikkels? Houdt Alphens.nl in de gaten en volg ze op TikTok en Instagram! Klik hier om meer te lezen en/of te sponseren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.