Buurthuis Aquarijn
Advertorial Overige

In april doet Het Buurthuis wat zij wil

De maand april biedt voor iedereen weer iets leuks, kijk je even mee?!

Wat te doen na het pensioen?

Cursus Power veerkracht voor de nieuw gepensioneerden

De meeste mensen kijken erg uit naar hun pensioen, lekker genieten van veel vrije tijd. Maar: wat te doen, na je pensioen? In een serie van 6 lessen, op 2 en 16 april, op 14 en 28 mei, en op 11 en 25 juni helpt het Gilde Alphen aan den Rijn je tussen 10.00 en 12.00 uur met balans tussen lichaam en geest, vrijwilligerswerk en ontspanning, inspiratie en zingeving, je sociale contacten en een beeld van je toekomstgerichte woonsituatie. De kosten voor deze cursus zijn € 60. Aanmelden via buurthuis@dethermen2.nl, of power@gildealphenaandenrijn.nl

Opfriscursus Veilig Verkeer Nederland

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland geven ze je een korte opfriscursus verkeersregels voor voetgangers, fietsers, brommers en automobilisten. Op 5 april van 10.00 tot 12.00 uur ben je welkom in het buurthuis en het kost je niets. Vervolgens neem je weer veiliger deel aan het verkeer. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld: buurthuis@dethermen2.nl

Lezing Bijzondere uitvaart

Op woensdag 17 april van 19.30 tot 22.30 uur is er een gratis lezing over De Bijzondere Uitvaart. Jasper Zuijdervliet heeft vele families en personen bijgestaan bij het organiseren van hun (soms eigen) bijzondere uitvaart. Hij deelt zijn mooie en inspirerende ervaringen graag . Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom! Aanmelden hoeft niet, maar mag wel: buurthuis@dethermen2.nl

In gesprek met de wijkagent, leesclub, papierkunst, pubquiz en seniorensoos

Wil je graag eens met de wijkagent Ridderveld praten over de veiligheid in jouw straat, of vermoedt je iets wat niet in de haak is? Op 10 april van 11.00 tot 12.00 uur kan je in Buurthuis AquaRijn eens rustig praten met de wijkagent. 

In Buurthuis AquaRijn huizen drie leesclubs, die om de 6 weken samenkomen om een boek te bespreken. Bibliotheek Rijn en Venen zorgt voor de boeken. Leesclub 3 is er op woensdag 10 april van 10.30 tot 11.30 uur. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Op 8 en 15 april wordt een workshop Papierkunst geven, over twee middagen verspreid. Er wordt een vaasje met bloemen gemaakt van papier. Er wordt gezorgd voor de materialen die je kan gebruiken. Voor het te gebruiken papiermateriaal betaal je € 3. De kosten van het werkstuk betaal je (uitsluitend à contant) na de tweede middag. De workshopmiddagen duren van 13.30 tot 15.00 uur. Aanmelden kan via aaj.meester@ziggo.nl. Op 22 april is er een ‘gewone’ gratis papierkunstmiddag voor eigen papierwerk, ook van 13.30 tot 15.00 uur.

Op donderdag 18 april van 19.30 tot 23.00u is er weer een gezellige pubquiz. Deelnemers worden ingedeeld in kleine teams. De kosten zijn € 2,- per persoon. Doe jij mee? Aanmelden via aaj.meester@ziggo.n

Elke vierde zondag van de maand organiseert het Ouderenoverleg Samenwerkende Organisaties (OSO) een seniorensoos in Buurthuis AquaRijn. Op 28 april, 26 mei, 23 juni van 15:00 tot 17:00 uur ben je, alleen of met iemand samen, van harte welkom.

Muziekcafé

Op zondagmiddag 14 april kan je in ons muziekcafé genieten van het de blues band “Blues After Seven”. Je bent welkom van 14.00 tot 16.30 uur. Entree is gratis, maar een bijdrage voor Blues After Seven wordt op prijs gesteld. Het wordt weer een gezellige zondagmiddag!

Over Buurthuis AquaRijn

Buurthuis AquaRijn is een onafhankelijk onderdeel van De Thermen2 waaronder ook beide Alphense zwembaden, zwembad De Hoorn en zwembad AquaRijn vallen. Buurthuis AquaRijn is één van de 14, door de gemeente aangewezen multifunctionele accommodaties en dé huiskamer van de wijk Ridderveld met 34.000 inwoners. Buurthuis AquaRijn is voor iedere leeftijd. Iedereen is welkom. Bij ons: *Ontmoet je buurtbewoners en lotgenoten * Doe je mee aan activiteiten* en * Kun je jezelf ontplooien * 

Meer informatie staat op www.buurthuisaquarijn.nl


Meer nieuws

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.