Van 8 t/m 30 juli geen treinen tussen Alphen en Gouda

Vanaf zaterdag werkt ProRail tot en met 30 juli aan het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Er wordt dan onder meer aan de bouw van twee nieuwe NS-stations in Boskoop en Waddinxveen gewerkt.

Van 8 tot en met 30 juli is er geen treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Het werk dat daar wordt gedaan staat in dienst van het vaker laten rijden van treinen. In het najaar moeten reizigers op dit traject elk kwartier in een trein kunnen stappen. Om dat mogelijk te maken zijn aanpassingen nodig aan spoor, seinwezen, beveiliging en spoorwegovergangen.

Daarnaast bouwen we aan de twee stations: Waddinxveen Triangel en Boskoop Snijdelwijk. De bouw van het Goudse station wordt afgerond in het voorjaar van 2018, in Boskoop is het station half december 2017 gereed.

Bussen
De NS zet bussen in die de reizigers vervoeren van station Alphen naar Boskoop, Waddinxveen, Waddinxveen-Noord en Gouda. De extra reistijd bedraagt een kwartier tot een half uur.

Tussen 8 en 10 juli rijden er geen treinen tussen Bodegraven en Leiden Centraal, waardoor Alphenaren ook geen gebruik kunnen maken van het treinverkeer. Ook dan worden bussen ingezet.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.