Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Boodschappen

Vanmiddag was ik even boodschappen doen. Dat is op zichzelf natuurlijk totaal niet interessant. Voor mij persoonlijk wel, want ik was na drie weten genieten van bronchitis blij dat het een wandeling zonder instortingsgevaar werd.

Het punt is: ik woon alleen. Als ik ziek ben, is er niemand die even een container vruchtensap, zachte broodjes, yoghurt, een grootverpakking papieren zakdoekjes en zo gaat halen. Dus op een zeker moment is er een nijpend tekort aan wc-papier en brood. En dan ga je al wankelend toch op pad.

Nou ben ik niet de enige die met dit soort praktische zaken wordt geconfronteerd. Tijdens mijn heerlijke wandelingetje vanmiddag met de boodschappenkar kwam ik mijn bovenbuurman tegen. Net als ik een bejaarde-in-dop en net als ik ook een paar weken ziek geweest.

Dus zo midden op straat stonden wij onszelf en elkaar te beklagen. Het is dat er geen bankje staat, want dan zou het beeld compleet zijn. Twee van die overjarige hippies die zichzelf best wel zielig vinden, omdat echt alles op was.

Maar, het leed is geleden en ik ben weer ongeveer beter en de bovenbuurman ook.

Helaas pindakaas heb ik de afgelopen weken geen spitse min of meer politieke blogs getikt over die malle brug over het Aarkanaal en ook niet over de boevenclub die de Alphense gevangenis runt.

De fietsbrug is natuurlijk een hele grote misser en dat is er echt een voor ‘Van onze centen’ of ‘Over de balk’. Een supergoeie kans voor een van de politieke splinterpartijtjes om vol in de schijnwerpers te gaan. Als die programma’s nog bestaan tenminste, want in omroepland is het ook geen feest met al die Me Too gevallen.

De verhalen over de gevangenis zijn enerzijds schandalig en anderzijds komisch. Het schandalige is dat de kleine crimineel die in softdrugs handelt een medewerker is. Zo een die eigen wetten handhaaft. Het komische is het ‘volstrekt onacceptabele’ beschadigen van condooms voor de boeven. Hoe kom je erop als medewerker, inmiddels ex-medewerker.

Enfin, even bijgebabbeld en volgende week er maar weer vol in.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.