Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Feestweek

Toostfestival, Oldtimerdag, Taptoe, Halve van Alphen en de Jaarmarkt maken er zoals elk jaar weer een feestelijk weekje van. Er is natuurlijk alle dagen Kermis en dus kan niemand klagen dat er 'hier nooit iets is te doen'.

Foutje, we zijn hier in Allufuh en dus kan er natuurlijk wel worden geklaagd. Want geen Feestweek is compleet zonder de traditionele Gondelvaart die node wordt gemist. De vraag is dan: door wie dan? Want de hele Gondelvaart is ter ziele, omdat er geen deelnemers te vinden waren. Het heeft niets te maken met wat er wel en wat er niet mag en ook niet met dé gemeente. Dat zegt een voormalige organisator en die kun je gerust op z’n woord geloven.

Nu mis ik die Gondelvaart ook wel een beetje. Een paar jaar heb ik de Gondelvaart vanaf de kant meegemaakt. Gewoon aan een tafeltje in een plaatselijke uitspanning aan het water om foto's te maken. Tijdens de laatste Gondelvaart zat ik zowaar op de voorsteven van een grote meevarende boot, weer om foto's te maken. Het is op zo'n boot trouwens een aanzienlijk grotere belevenis dan aan een tafeltje aan de kant. Dus als de Gondelvaart ooit weer genoeg deelnemers trekt, meld ik me vast aan om mee te varen!

Oldtimerdag is ook een gouwe ouwe favoriet. De allergrootste editie, die vanaf het Rijnplein helemaal tot aan Café de Heul reikte, was ik al maanden in de weer om de PR te doen. En op de dag zelf heb ik me de benen uit het lijf gelopen om foto's te maken. Het was duidelijk een enorm evenemententerrein om over te lopen, maar gelukkig was het prachtig weer en er voer een veerboot tussen het café en het plein. Het was trouwens ook de grootste Oldtimerdag in bezoekersaantallen, je kon de hele route over de hoofden lopen.

De Jaarmarkt zelf, daar waar het allemaal ooit mee begon, is niet meer te vergelijken met wat het ooit was. Ik weet nog dat heel Allufuh vrij had van school of een vrije dag nam om vooral maar een paar uur te gaan kijken naar wat er allemaal te doen was en om hier of daar een koopje te scoren. Tegenwoordig is het de ene sokkenkraam na de andere. Het leukste onderdeel is dat je her en der mensen tegenkomt die je al jaren niet had gezien en dan klagen over dat het vroegâh allemaal veel beter was.

Enfin, het wordt een drukke week. Ik neem er geen vrij voor, maar aan iedereen die naar een van de evenementen gaat: niet klagen en veel plezier!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.