Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Heilige koe

Het ziet ernaar uit dat de Alphense centrumbewoners aan de Lage Zijde, de kant van de Aarhof, het hebben gewonnen van de groep ondernemers die denkt met gratis parkeren meer klanten te trekken. De anderhalf uur gratis parkeren is prima, maar niet ten koste van de mensen die in het centrum wonen.

Anderhalf uur gratis parkeren in al dan niet overdekte parkeergarages is een leuk idee, maar het is natuurlijk helemaal niet gratis. Daarom betalen alle stadshartondernemers een bijdrage via hun parkeer-BIZ die speciaal daarvoor in het leven is geroepen. Daarom is op straat parkeren duurder geworden. En daarom moet er ook in de avonduren, tot 21:00 uur, worden betaald.

De centrumbewoners, waarvan de meesten al veel langer in het centrumgebied wonen dan dat er parkeergarages bestaan, zijn niet blij met de financiële regeling. Het stoort hen vooral dat hen helemaal niets is gevraagd. Maar de gevolgen storen hen nog veel meer. In het kort komt het erop neer dat zij als bewoners niet willen betalen voor mensen van elders die gezellig gratis even komen shoppen.

Dezelfde politieke partijen die de gratis anderhalf uur er doorheen hebben gedrukt, willen nu dat de gevolgen voor de bewoners min of meer ongedaan worden gemaakt. Om precies te zijn: gratis parkeren op alle avonden behalve koopavond moet terugkomen. En dat moet dan niet worden betaald door de ondernemers.

Ik vind het allemaal lijken op paniekvoetbal. Maar dat vond ik bij de invoering ook al. Wat mij stoort is de opdracht met promotiekansen voor de wethouder van verkeer. Die mag nu het gat in de parkeerexploitatie dichten met geld ‘van ons allemaal’, dus de bijdrage van de vastgoedeigenaren en van de ondernemers gaat niet omhoog. Althans dat is het plan.

Nu vind ik sowieso dat iemand die met de auto naar het centrum komt zelf voor parkeren moet betalen. Als je daar geen zin in hebt, lekker op de fiets of met openbaar vervoer komen. Dus of je komt met alternatief vervoer, of je betaalt gewoon de volle mep voor het stallen van je heilige koe.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer gisteren 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.