Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Liplezen in de politiek

Na twee maanden politiek reces is het weer tijd om aan de bak te gaan. Dus van de week gezellig naar het persgesprek van B&W en met frisse tegenzin kijken naar een raadscommissie zonder geluid.

De start van het politieke jaar verliep verre van vlekkeloos, want de commissievergadering van de Alphense gemeenteraad sloeg h.e.l.e.m.a.a.l nergens op. Dat wil zeggen het was niet of nauwelijks te volgen online. En online is nu net de manier waarop de 'gewone' man en vrouw de o.p.e.n.b.a.r.e politieke overleggen kan volgen. Als het geluid het doet. Dus.

Nu was het geen verrassing, want het was direct al duidelijk dat er 'technische' problemen waren. De enige verstaanbare persoon in de raadzaal was namelijk voorzitter Ank de Groot die meldde dat alles het lijkt te doen. Niet dus. O, en wethouder Van As was ook ongeveer te horen. Beiden zijn gezegend met een stem als een misthoorn en het benul om sowieso hard in de microfoon te praten.

Enfin. Gelukkig ben ik thuis in de onderwerpen en kan ik liplezen (niet dus) en gebeurde er niets bijzonders. Bestemmingsplan Noorderkeerkring goedkeuren. Anderhalf miljoen krediet naar de waterbuffers in de binnenstad. Bijpraten over winkelcentrum De Aarhof via een onzichtbare presentatie. En alles als hamerstuk op de raadsagenda, omdat iedereen het erover eens is.

Het is niets nieuws dat er forse problemen zijn om de politieke en dus bestuurlijke openbare vergaderingen voor de inwoners van de gemeente verstaanbaar en zichtbaar te maken.
Het lijkt exemplarisch voor een groot deel van de communicatie tussen de inwoners en het gemeentebestuur ook via het ambtelijk apparaat. Er wordt gezonden, maar er wordt niet gekeken of de inwoners ontvangen.

Enfin, geen beste start van het politieke jaar. En dat terwijl communicatie toch in elk verkiezingsprogramma in vette letters is gedrukt. En elke wethouder bij elk onderwerp toezegt dat de communicatie helemaal in orde zal zijn. En elk raadslid face-to-face veel waarde hecht aan communicatie.

Het enigma in dit verhaal is dat de gemeenteraad al drie jaar zit te klooien, de hele covid-periode en nog steeds, dat burgemeester Spies al met de vuist op tafel heeft geslagen en dat er al besloten is om een nieuwe installatie aan te schaffen. Je zou dus denken dat het eindelijk een keer echt goed werkt. Of zou het expres zijn en willen 'ze' 'ons' in het geheim dom houden?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer gisteren 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.