Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Trek een trui aan

De woningnood is groot en de plannen om te bouwen ook. Maar er zijn wel erg veel beren op de weg. Eerst lag de provincie dwars en nu is de stroom op. En dat levert veel vermakelijke commentaren op onder de inwoners.

Zo zijn er mensen die denken dat alle grootverbruikers dan maar de stad uit moeten. Interessante gedachte. Het is wel duidelijk dat deze commentatoren niet lezen dat het juist gaat om onder meer woningbouwprojecten, een nieuwe school en een groot buurtcentrum.

Er zijn ook mensen die ‘de gemeente’ meteen de schuld in de schoenen schuiven. En dat terwijl onze wethouders zich al meer dan tien jaar het vuur uit de sloffen lopen om TenneT en Liander ertoe te bewegen om sneller te schakelen en meer verdeelstations te bouwen. Het is namelijk helemaal ‘de gemeente’ niet die gaat over de elektra. En het is dus ook niet de gemeente die iets kan veranderen aan de situatie waarin wij met z’n allen verzeild zijn geraakt.

Want het is in heel Nederland malaise met de stroomvoorzieningen. Precies zoals dat sinds een halve eeuw door hippies, rebellen en wappies wordt geroepen. De fossiele brandstof is op. Nieuwe vormen van energie voldoen niet. We zijn tegen kernenergie. Maar bezuinigen op stroom dat kan niet.

Verrassing!

Dat kan dus wel. Driekwart van de elektrische apparatuur is nergens voor nodig en je kunt dus ook heel goed zonder. Een droger is luxe. Een airco is luxe. En een cake kun je ook in een ouderwetse beslagkom met een pollepel mengen.

Het is in deze tijd van het jaar ook totaal niet nodig om de verwarming aan te zetten. Draag laagjes met een warm T-shirt en een dikke trui of een dunne met een vest, en in de avonduren een wollen sjaal, beenwarmers en geitenwollen sokken. Dat werkt namelijk nog net zo goed als voordat iedereen CV had.

En nou niet zeiken over ouwe mensen, want die zouden juist het beste moeten weten hoe je veel kunt bereiken met de hand en hoe je warm blijft zonder dat je de aardbol opstookt…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer gisteren 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.