Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Vakantie

Het is tijd om het juk van de politiek voor een paar weken, eigenlijk bijna twee maanden, van me af te schudden. De Alphense politiek heeft haar laatste raadsvergadering voor het reces gehouden en is in september weer present. Dat worden een paar rustige weken. Of niet natuurlijk, want er ligt altijd wel een rel op de loer.

Voordat iemand denkt dat ik eerdaags op een vliegtuig stap en op een strand ga liggen bruin bakken of ergens in verre landen cultuur ga snuiven, dat gaat niet gebeuren. Wat mij betreft gaat Schiphol gewoon helemaal dicht. Het is zoals altijd gewoon Playa Balconia. Dit jaar met lavendel, munt en een paar klimplanten met hele mooie bordeauxrode en levendig pink bloemen. En nee, geen idee hoe ze heten.

Als het meezit, maak ik wel een uitstapje naar Bosrand voor zo’n mal ei aan een ketting om in te zitten. Er komt sowieso een uitstapje naar Gamma voor een paar grote schroeven, een boor annex schroevendraaier met accu en een oppottafeltje. En zo’n plat karretje met lawaaierige wieltjes. En misschien hebben ze daar wel een grote staande leeslamp. En een nieuwe toiletbril mét bevestiging.

Op de to-do-list staat ook het eindelijk maken van twee overtrekken. Een voor een groot kussen en een voor een klein kussen. Van hele mooie stof. Rode en gele tulpen op een zwarte achtergrond. Het ziet eruit als een middeleeuws wandtapijt. Alleen waren er toen nog geen tulpen in Nederland. Enfin, de kussens zullen er mooi uitzien op mijn knallend rode designbank.

En natuurlijk ga ik mijn vakantieavontuur openmaken. Er staat een hele grote doos in de gang met de jubileumuitgave van Jan van Haasterenpuzzels. Een dikke tienduizend stukjes te leggen. Gelukkig hoeft het niet als een geheel, je kunt ook tien losse puzzels maken. Die passen dan gewoon op de tafel voor het raam.

Er is trouwens ook genoeg dat niet op een to-do-list staat. Ik heb me voorgenomen om elke week een keer ergens op een terras, bij voorkeur aan het water, te gaan zitten. Voor de buitenlucht. Voor het zonnetje. Voor een echte ijskoffie. En gewoon om te genieten van mijn eigen stad.

Dus ik ga me niet vervelen de komende weken.
See you in September!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam vandaag 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.