Robbels - Willem Pellekooren

“Nou nou, je krijgt als Boskoper wel wat over je heen als je iemand uit je eigen dorp bekritiseert. Ik heb eigenlijk alleen maar gezegd dat die Pauline Heijkoop - je weet wel, die Boskoopse 'dame' die zichzelf beledigd voelde omdat ze door een collega-raadslid rotwijf werd genoemd - zich maar eens goed achter de oren moet krabben en de rapen zijn gaar. Uit Alphen heb ik trouwens ook buiten Alphens.nl de nodige steunbetuigingen gekregen. Maar in mijn eigen dorp zijn me de verschrikkelijkste verwensingen naar mijn hoofd geslingerd. 'Boerenlul' was nog één van de minste, maar die hoorde ik dan ook in de Buxushof, waar ik wat plantjes moest afleveren. Zo'n wijk met import zeg maar. Daar weten ze niet beter.”

'Soms schieten mensen door in hun emoties...'
“Ik heb ook nog wel andere en ergere dingen te horen gekregen. Eén van mijn intellectueel minder bedeelde mede-Boskopers vond bijvoorbeeld dat mijn lippen maar het beste aan elkaar genaaid konden worden met strontdraad. Nu weet ik niet precies wat 'ie daarmee bedoelde, maar het zal vast niet veel goeds zijn. Ach, ik laat het maar van me afglijden. Ik zou misschien nog een aanklacht kunnen indienen tegen die ene opgedirkte trien met platina pruik die me zomaar uit het niets een afvallig hondsvot van een teringtyfusleugenaar noemde - en dat ben ik dus niet - maar wat heb ik daar aan? Helemaal niets. Soms schieten mensen nu eenmaal door in hun emoties. Daar heb ik best begrip voor, zolang het geen gewoonte wordt.”

'Dat is natuurlijk je reinste lariekoek...'
“De keerzijde van de medaille is wel dat ik nu opeens een BB-er ben geworden. Inderdaad, een Bekende Boskoper. Daar zat ik niet echt op te wachten, maar dat krijg je ervan als je je mond in het openbaar roert. Het heeft wel iets grappigs, maar tegelijk iets treurigs. Mensen denken dat ze je kennen omdat je een keer met je gezicht op een internetsite hebt gestaan en iets hebt geroepen over een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Dat is natuurlijk je reinste lariekoek, alleen kun je er weinig aan doen. Dus accepteer ik gewoon dat ik eventjes in de schijnwerpers van de publiciteit sta en duik ik daarna weer lekker onder in de anonimiteit van mijn zorgeloze bestaan tussen de tuinplanten. Komt vanzelf weer goed, denk ik dan maar.” 

Ik help het je hopen. Tijd voor een drankje?
“Graag! Ik heb het alleen niet zo op die cocktails die je iedereen elke keer voorzet. Doe mij maar een Guiness Stout met een stevige bel Ierse whiskey - een Jameson of zo - ernaast. Dat drinkt samen prima weg.”

Geen bijzondere betekenis?
“Niet echt, of het moet zijn dat beide drankjes uit Ierland komen. Ik ben daar vaak voor de export geweest en het is een schitterend land waar mensen elkaar nog de ruimte laten. Dat zouden ze hier ook wat vaker moeten doen.”

Robbels worden elke vrijdag in herberg De Harmonie - in het oude centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.