Reggy Smith, de graaiende apotheker uit Ridderveld

Gisteren werd bekend dat de thuiszorgwinkel Medicorner in het ouderencomplex Driehoorne gaat sluiten. Medicorner is net als apotheken Allart, Herenhof, Hoge Zijde, Prelude, Ridderveld, ter Aar en Vijver (Nieuwkoop) eigendom van apotheker Reggy (Reginald) Smith. Zijn organisatie telt maar liefst 17 inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. Samen met commercieel (!! we halen die pillen toch wel) directeur Rob Beereboom en de apothekers Dorine Hazelzet en Marianne van den Berg eten ze flink uit de ruif die gezondheidszorg heet. Stuk voor stuk zijn ze miljonair geworden van onze verzekeringspremies.

Nu gun ik iedereen het beste en als iemand met hard en eerlijk werken rijk is geworden, dan kan en mag dat gelukkig in ons land. In dit geval echter praten we niet over nette ondernemers, maar meer over een stelletje asociale graaiers.

Vorig jaar heeft het clubje naast hun salaris van een paar ton, nog de nodige managementsfees opgestreken en bijna een miljoen winst gemaakt, maar Medicorner gaat dicht. Daar wordt verlies gemaakt volgens Beereboom en Smith. Over 2013 was er nog niks aan de hand en was er een half tonnetje winst, maar dit jaar (zo vertellen ze) gaan ze er honderdduizend Euro op achteruit en gaat de tent dicht.

Als het al waar is en niet één of andere boekhoudtruc, dan nog is het schofterig om dat pas vlak voor het eind van het jaar bekend te maken. Beide directeuren, ondersteund door een advocaat lieten gisteren de medewerksters één voor één binnen komen om ze te vertellen, dat ze per 1 januari niet meer nodig zijn. In die intimiderende setting konden de medewerkers slikken of stikken en genoegen nemen met een minifooi van hooguit een paar maanden ontslagvergoeding. Let wel: Medicorner heeft nog steeds een eigen vermogen van een paar ton en is niet failliet.

Dat je op tijd stopt met een verliesgevende activiteit is goed. Maar al te vaak staan leveranciers in de kou bij een faillissement. Dat je echter over de rug van je trouwe medewerkers, je eigen geld veilig stelt met dreigementen en leugens is van een heel andere orde. Dan ben je gewoon een schoft en je medeaandeelhouders ook.

Juist van mensen uit de zorg, zou je verwachten dat ze wat meer begaan zijn met de medemens. Dat geld niet altijd op de eerste plaats komt, zoals hun reclames je willen doen geloven. Met zo’n hele brave stem en een zeikerig achtergrondmuziekje ga je bijna huilen, zo blij ben je dat ze er zijn, de apothekers.

Nou vergeet het maar. Het zijn ordinaire geldwolven, die zelfs hun eigen personeel bedonderen. Dachten ze nou echt dat ze met hun voorstellen ook maar één kans maakten bij de kantonrechter?

En… wat mankeert er aan het openhouden van Medicorner dicht in de buurt van de oudere mensen, die het minst mobiel zijn? Hebben jullie ook niet een beetje maatschappelijke verantwoording? Echte en eerlijke ondernemers in Alphen geven ook vaak grote bedragen aan lokale goede doelen.  Waarom zie ik nooit de naam van een apotheker als sponsor van een evenement of een vereniging? Te druk met graaien en beleggen zeker.

Het is toch te gek voor woorden, dat een clubje plaatselijke apothekers met een monopoly-positie er een dure COMMERCIEEL directeur op na houdt? Dat alle service zoals de nachtapotheek en de Medicorner wordt gestopt, terwijl er een miljoen winst wordt gemaakt. Geen wonder dat de kosten voor de zorg de pan uit rijzen en er tegelijkertijd steeds minder overblijft voor de mensen waarom het gaat. Wat is er toch gebeurd met ons land en onze moraal? Wat een bananenrepubliek zijn we geworden!

Machiel van der Schoot

P.S. ik heb de directie tot tweemaal toe geprobeerd te spreken over de sluiting, maar ze lieten weten niet te willen praten. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.