Een pluim!

Klaagvolk als wij Nederlanders zijn, zijn wij altijd heel goed in het via allerlei mediakanalen uiten van ons ongenoegen over van alles wat er in dit land plaatsvind en besloten wordt en daarbij zeggend, vaak niet onterecht. Maar als Boskoper die zich inmiddels toch wel een echte Alphenaar voelt (ondanks 'Je bent pas een echte Alphenaar als…') nu eens geen klaagzang.

Vorige week mocht ik zowaar (bijna) een hele dag met mijn SP (schatje patatje) op stap door Alphen. Na eerst al gezamenlijk boodschappen te hebben gedaan bij De Baronie vond zij namelijk dat ik mij echt niet meer op straat kon vertonen op de slippers die ik had ondanks mijn emotionele verbondenheid daarmee. Ik protesteerde nog maar wie mijn SP kent, begrijpt meteen al dat ik geen schijn van kans had er onderuit te komen. En dus stegen wij op onze stalen rossen, die nog niet zijn gejat door vandalen, en koersten wij richting centrum om daar nieuw schoeisel aan te schaffen.

Na een toch wel redelijk snelle succesvolle aanschaf van, volgens haar, toonbaar nieuw schoeisel was daarmee de kous nog niet af natuurlijk; er moest nog gezamenlijk gewandeld worden nu we eenmaal toch in het centrum waren.

Nu was ik al een paar maanden niet in het centrum geweest en we waren in de buurt van de bouwput Thorbeckeplein, zoals ik het gemakshalve maar even noem. Dus, met mijn nieuwe slippers al meteen aan mijn voeten, liepen wij die kant op om hetgeen daar gebeurd is te aanschouwen.

Het blijft natuurlijk een persoonlijke mening van mij en er zullen vele andere zijn maar het gaat er daar werkelijk prachtig uitzien. Karakteristieke huizen en gebouwen met een warme uitstraling, de bruggen over de Kromme Aar en de Van Mandersloostraat en Hooftstraat erg sfeervol.. nu al. En daar komt dan 'dé pluim'! Die gaat wat mij betreft naar de gemeente, architecten, bouwers en als grote aanjager van dit geheel wethouder Gerard van As.

En mijn slippers..? Ik mag er van mijn SP mee over straat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.