Groene Hart Lyceum steunt Scorende Jongens!

Afgelopen zondag opende Scorende Jongens zijn 4e en direct meest succesvolle trainingslocatie uit de geschiedenis van de voetbalschool. Het leek een schot in de roos en met 28 kinderen hadden ze een record aan kinderen aanwezig op de training.

Wat Scorende Jongens echter niet wist, is dat het veldje waarop zij trainden geen openbaar veldje was maar een veld van het Groene Hart Lyceum. Door verkeerde informatie heeft Scorende Jongens nooit de toenadering tot het Groene Hart Lyceum gezocht. Dit werd Scorende Jongens zondag bekend en direct hebben het Groene Hart Lyceum en Scorende Jongens contact gehad en heeft Groene Hart Lyceum aangegeven met de tijdsdruk van de zomervakantie niet meer voor de vakantie toestemming te kunnen verlenen aan Scorende Jongens.

Vanwege de ervaren teleurstelling door Scorende Jongens zijn er opnieuw gesprekken gevoerd  over dit besluit en heeft het Groene Hart Lyceum besloten het veld alsnog beschikbaar te stellen tot september. Het Groene Hart Lyceum vindt het een prachtig initiatief en een maatschappelijk project dat de wijk verbindt; "daar willen wij niet tussen staan".

Één van de argumenten om Scorende Jongens ook de toegang te ontzeggen waren klachten van buurtbewoners wegens overlast. Met de voetbalschool is afgesproken dat zij in plaats van 10:00 tot 12:00 uur van 10:30 tot 12:00 uur op het veld actief zullen zijn. Ook wordt er een brief rondgestuurd om bewoners te informeren zoals men gewend is.

"Het is super en ik ben ook oprecht blij dat het Groene Hart Lyceum en Scorende Jongens eruit zijn gekomen. Alle lof voor het Groene Hart Lyceum dat zij zich hebben verdiept in ons verhaal en vervolgens zijn teruggekomen op hun besluit. Diverse mensen binnen het GHL waren al met vakantie maar maken zich in hun vrije dagen toch nog hard voor dit initiatief, dat verdient alle lof! Wij gaan ons netjes aan de afspraken houden en zullen aan de school en buurt laten zien dat ze iets binnen hebben gehaald waar ze enorm trots op zullen zijn!" aldus Scorende Jongens voorzitter Zevenbergen

"Het Groene Hart Lyceum is blij dat we in gesprek zijn gebleven omdat wij het initiatief van deze club een warm hart toedragen. Met goede afspraken gaat het lukken om enerzijds de verantwoordelijkheid van de school anderzijds de verantwoordelijkheid van Scorende Jongens op een goede manier invulling te geven, zodat de kinderen lekker kunnen sporten!" aldus Groene Hart Lyceum sectordirecteur Schouten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.