Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ashram College zeer bezorgd na verdwijning drugs tijdens voorlichting

17 januari 2014 - 16:15  •  reacties

Ashram College zeer bezorgd na verdwijning drugs tijdens voorlichting

Alphen aan den Rijn -

De school is zeer bezorgd over wie de cocaïne in zijn bezit heeft en wat diegene daarmee gaat doen. Ondeskundig gebruik van cocaïne kan zeer schadelijke gevolgen hebben. Alle 4-vwo leerlingen is na afloop van de dag dan ook op het hart gedrukt nooit cocaïne te gebruiken en anderen hiervoor te waarschuwen.

Daarnaast zijn personeel en leerlingen van het Ashram College geschokt dat deze diefstal op hun school heeft plaatsgevonden. De school kenmerkt zich juist door een veilige cultuur en er vinden weinig noemenswaardige incidenten plaats. De school vindt het al jaren belangrijk leerlingen voor te lichten over de schadelijke gevolgen van drugs. Vast onderdeel van de voorlichting is het tonen van verschillende soorten drugs. De drugs zaten in een gesloten koffer die steeds open en op slot werd gedaan door de voorlichter. De voorlichter stond zelf achter zijn koffer en was zeer gespitst op het beschermen van de inhoud. Het is dan ook verbazingwekkend hoe de verdwijning heeft kunnen plaatsvinden. Na ontdekking hiervan zijn leerlingen gehoord over het gebeurde en zijn vervolgstappen bepaald.

Het Ashram College blijft het belangrijk vinden om de leerlingen voor te lichten over drugs, maar zal dat in de toekomst niet meer met echte drugs doen.

Fotograaf: Josh Walet
Ashram College.'
Ashram College

VMBO-HAVO-VWO