Raad van Toezicht Voedselbank Alphen een feit!

Met de oprichting in 2013 van de  Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken (afgekort VBA), informeel bekend als “Ons Winkeltje”, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn er een volwaardige distributieorganisatie bijgekregen, die zich op een ent

De VBA is lid van de Voedselbank Nederland en voldoet aan de voorschriften van lidmaatschap: financiële transparantie, bestuur met raad van toezicht en voedselveiligheid. De VBA verstrekt momenteel wekelijks pakketten aan ongeveer 115 gezinnen in de gemeente Alphen a/d Rijn. Het bestuur van VBA bestaat uit de volgende vrijwilligers Dirk van Kampen (voorzitter), René de Jong (penningmeester), Walter Zondervan (bestuurslid, samenwerking) en Heleen Dittrich(bestuurslid, communicatie). Bovendien kent de VBA buiten het bestuur nog een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, zonder hun inzet zou de uitvoering niet mogelijk zijn.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht (RvT) van de Voedselbank Alphen aan den Rijn is opgericht in februari 2014 met als belangrijkste doel de Voedselbank Alphen aan den Rijn te ondersteunen in haar activiteiten door toezicht te houden op de financiën, communicatie, transparantie en integriteit van de bestuurlijke organisatie. Het bestuur van de Voedselbank Alphen onder leiding van Dirk van Kampen heeft bewust voor een dergelijke toezichthouder gekozen.

De samenstelling van de Raad van Toezicht is als volgt Edwin ten Brink (directeur/ondernemer Ten Brink Foodretail, voorzitter RvT), Harry Duijm (advocaat Wille & Donker, secretaris RvT), Machiel van der Schoot (directeur/ondernemer Sera Software, penningmeester RvT), Caroline Blom (raadslid ChristenUnie, RvT-lid), Leen Schouten jr. (directeur/ondernemer Schouten Olie, RvT-lid) en Jo Schriek (SP, RvT-lid). De toezichthouders zijn vrijwillig en onbezoldigd. 

Garantie
De RvT wil de doelgroep garanderen dat er een VBA-organisatie is die zorgt voor een open organisatie en die samen met derden uit Alphen a/d Rijn voedselveilige pakketten verstrekt. Op deze wijze tracht de RvT samen met het bestuur van de VBA barrières weg te nemen. Iedereen die positief is getoetst door een hulpverlener op de criteria van de Voedselbank Nederland kan bij de VBA terecht. Het uitdelen van pakketten vindt iedere donderdag plaats in het Kasteel aan de Concertweg 1 in Alphen a/d Rijn.

Bovendien wil de RvT derden garanderen dat deze bestuurlijke organisatie breed wordt ondersteund in Alphen aan den Rijn, garanderen dat giften in natura (voedsel) direct terecht komen bij de doelgroep en dat financiële donaties op een verantwoorde wijze  worden besteed aan het doel zoals de donateur dat voor ogen heeft.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!