Inzamelingsactie Voedselbank Alphen aan den Rijn

Beide dagen, van 9 tot 18 uur, vragen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkt aan de klanten of zij bij het doen van hun boodschappen één of meer producten extra willen kopen en bij de uitgang willen doneren. De bedrijfsleider van

Zo vlak voor de Pasen vindt een grootscheepse inzamelingsactie plaats onder de klanten van C1000 Ten Brink Foodretail aan de Herenhof. Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken houdt hier vrijdag 11 en zaterdag 12 april een inzamelingsactie.
Dit soort acties, welke tweewekelijks plaatsvinden, zijn essentieel voor Ons Winkeltje, zoals de voedselbank in de volksmond heet. Het aantal klanten blijft sterk stijgen, het aantal huishoudens is inmiddels gegroeid tot 120 (ruim 300 personen). Om ervoor te kunnen zorgen dat hun klanten wekelijks met een gevarieerd samengesteld pakket naar huis kunnen, vinden deze acties in alle supermarkten in de regio plaats.

Bent u toevallig dit weekend niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren in de Herenhof, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op hun bankrekeningnummer NL79RABO 0106584464. 

Wilt u de voedselbank op andere manieren steunen, dan wordt u verzocht een e-mail te sturen aan info@voedselbankalphen.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.