Tranen bij kaarsenceremonie Samenloop

Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn was zaterdagavond afgeladen tijdens de kaarsenceremonie van de Samenloop voor Hoop. Met fakkels liepen survivors, mensen die aan kanker lijden of kanker hebben overwonnen, in het donker een ronde door het park.

Duizenden mensen stonden te applaudisseren. Langs het parcours stonden meer dan 5000 zakjes met een brandend kaarsje erin. Op ieder zakje stond een naam of een tekst van een overledene. 'Ik heb een kaarsje aangestoken voor Maartje. Zij is slechts vijftien jaar geworden', vertelt een elfjarige jongen. 'Dit is heel indrukwekkend. Het komt zo dicht bij...', aldus een ander.

Speciale gast was Maarten van der Weijden. Hij werd in 2001 getroffen door acute leukemie en lag een half jaar in het ziekenhuis. Van der Weijden herstelde en werd zeven jaar later olympisch kampioen open water zwemmen in Peking. 'Ik heb heel veel geluk gehad. Het is niet knap dat ik kanker heb overwonnen. Mensen die het niet redden hebben gewoon hele dikke, dikke, dikke pech.'

De Samenloop voor Hoop begon zaterdag om 14.00 uur. Meer dan 2000 mensen, verspreid over tachtig teams, lieppen in estafettevorm 24 uur door Park Rijnstroom om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Onder meer Stef Bos, Jan Keizer, Anny Schilder, Ruben Hein en Helemaal Top traden op.

 De opbrengst bedroeg maar liefst 115.000 Euro.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.