'Geen Avanti-leden betrokken bij aanrijding LAURA'

Nadat het bestuur van de LAURA donderdag heeft gereageerd op de aanrijding van een 77-jarige deelnemer, komt ook het bestuur van Avanti nu met een reactie. "Het kostte ons enige tijd om alle feiten op een rijtje te krijgen, maar inmiddels hebben wij een h

Navraag 
Allereerst laat Avanti weten het buitengewoon te betreuren dat het slachtoffer behoorlijke verwondingen heeft opgelopen. Om die reden heeft het bestuur navraag gedaan bij de Avanti-deelnemers over het ongeval. "Hieruit is gebleken dat geen van onze deelnemers die in groepsverband deelnemen aan de LAURA op het moment van het ongeval op die plek aanwezig waren. Daaruit kan de conclusie worden getrokken dat alle negatieve reacties op het gedrag van de Avanti-deelnemers nogal ongenuanceerd op ons overkomen en meer zeggen over de mentaliteit van degenen die zo nodig hun mening moeten geven over iets waar zij zelf niet bij betrokken zijn geweest."

Avanti heeft bij nader onderzoek wel kunnen vaststellen dat één lid van de vereniging op het moment van het ongeval vanuit de tegengestelde richting kwam aanrijden naar de start bij Avifauna. "Hij heeft de valpartij zien gebeuren, maar kon ons niet vertellen waardoor deze veroorzaakt werd. Het was op dat moment behoorlijk druk op het fietspad langs de Hoorn, maar nogmaals geen Avanti-groep in velden of wegen te bekennen. Hij is ook gestopt om te zien of er hulp nodig was, maar er werd al door andere mensen bijstand verleend en daarom is hij weer opgestapt en richting Avifauna verder gefietst. Hij heeft voorstaande ook aan de voorzitter van het LAURA-bestuur en de politie gemeld."

Voor Avanti is het duidelijk dat de vereniging geen enkele blaam treft.

Negatieve reacties
Het bestuur laat nog wel weten behoorlijk geschrokken te zijn over alle negatieve reacties richting de vereniging. "Wij dringen er ook regelmatig bij onze leden op aan om tijdens onze toerfietsactiviteiten zich te houden aan de verkeersregels en ook rekening te houden met de overige verkeersdeelnemers. Ook als wij tijdens onze tochten zien dat leden zich niet aan deze afspraken houden, spreken wij hen daarop aan."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!