Oplaadpalen voor parkeergarage Castellum

Om deze actie wat luister bij te zetten heeft BMW-dealer Hans Severs twee BMW’s i3 ter beschikking gesteld.

Op woensdag 9 juli 2014 om hebben de wethouders Hoekstra en Stegeman 12 oplaadplekken in de parkeergarage officieel in gebruik genomen.

Openbare oplaadpalen
De oplaadpalen zijn openbaar. Eigenaren van een elektrische auto kunnen via hun energieleverancier een pas aanschaffen. Met die pas kunnen ze zich aanmelden bij openbare laadpalen. Men steekt de stekker in het voertuig en de paal. Vervolgens wordt de pas bij de oplaadpaal gehouden. Deze activeert en gaat communiceren met de auto. De paal checkt of de stekker goed is aangesloten en hoever de accu leeg is. Vervolgens start het opladen. Na het opladen wordt opnieuw de pas voor de paal gehouden. De transactie wordt vervolgens afgesloten waarna de stekker losgehaald kan worden (is tijdens het laden vergrendeld). De energiekosten worden door het energiebedrijf in rekening gebracht bij de eigenaar (tegen het kwu-tarief van zijn contract). En (in dit geval) de gemeente krijgt dit door het energiebedrijf uitbetaald.

Plek voor 12 auto’s
Er zijn 6 oplaadpalen waarop 12 auto’s (2 per paal) aangesloten kunnen worden. De oplaadpalen zijn voorzien van een 32 ampère-aansluiting. In de regio zijn het de eerste openbare oplaadpalen in een parkeergarage.

Alleen voor elektrische auto’s
Het is natuurlijk de bedoeling dat hier alleen elektrische auto’s parkeren. Parkeer dus elders als u niet elektrisch rijdt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.