Communicatietraining bij Alphen Business Center

Op vrijdag 12 september 2014 vindt in Alphen aan de Rijn, de training Communicatiestijlen plaats. Deze praktische, eendaagse training biedt gereedschappen om samenwerking te versterken. Deelnemers aan de training ervaren voordelen in onder meer werkoverleggen, acquisitie- en sollicitatiegesprekken en thuis, met partner en kinderen. Doelen worden simpelweg sneller bereikt.

De training maakt oorspronkelijk deel uit van zakelijke leiderschaps- en communicatietrainingen van How Company. De training in Alphen aan den Rijn wordtonder licentie verzorgt door Jeroen Ogier, van het training- en adviesbureau De Talentwekker. De Talentwekker wil dit nu ook beschikbaar maken voor kleine zelfstandigen, zoals ZZP’ers, en voor particulieren, bijvoorbeeld werkzoekenden.

De Talentwekker is een van oorsprong Haags training- en adviesbureau gericht op ontwikkelen van groei en zelfvertrouwen, wat leidt tot daadkracht van medewerkers en slagkracht van organisaties. Communicatie is daarin een belangrijke pijlen. Sinds kort is De Talentwekker gevestigd in het Alphen Business Center en werkt het bureau vanuit het ondernemerscollectief Zin In Ondernemen.

Jeroen Ogier: “Alphen aan den Rijn is een ondernemende gemeente. Ik vind er veel gelijkgestemden; mensen die hun passie en talent aanwenden om hun droom te verwezenlijken. Daaraan denk ik bij te kunnen dragen vanuit mijn kracht om mensen in beweging te brengen; bedrijven in beweging te brengen. Zin in Ondernemen, gevestigd in het Alphen Business Center is daarin de perfecte uitvalsbasis. Hier ontmoet ik veel andere Alphense ondernemers, en ook dat is inspirerend.”

In deze training leren de deelnemers hun eigen communicatiestijl te herkennen en krijgen zij inzicht in hoe zij overkomen op anderen. Zodra zij dit inzicht hebben, gaan ze op een interactieve manier kijken naar de communicatiestijlen van anderen. Daarbij krijgen zij een 'handleiding' voor de (vier) verschillende communicatiestijlen.

Jeroen Ogier over de training: “Overal waar mensen samenzijn is er wel eens gedoe. Vaak komt dat voort uit een verschil in communicatiestijlen. Die stijlen zijn het eerste wat we van iemand zien. Wat mensen niet beseffen is dat 90 tot 95% van de misverstanden in communicatie niet voortkomen uit wat er wordt gezegd, maar voortkomt uit de manier waarop (hoe) dingen worden gezegd. Na deze training zijn deelnemers in staat om binnen 2 tot 5 seconden een communicatiestijl te herkennen en deze direct te gebruiken. Het betekent minder gedoe.”

Praktische informatie
De training Communicatiestijlen wordt gegeven op vrijdag 12 september 2014 in het Alphen Business Center aan de Anthonie van Leeuwenhoekweg 35 in Alphen aan den Rijn. De training start om 08:30 (ontvangst vanaf 08:00 uur) en eindigt om 17:30 uur. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de website van De Talentwekker.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!