Maarten van der Weijden collecteert in Alphen voor KWF

Maandag 1 september start de 65e collecte van KWF Kankerbestrijding. 100.000 vrijwilligers gaan van 1 tot en met 6 september alle deuren in Nederland langs om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ook Gers Pardoel, Beau Schneider, Ruud Feltkamp, Victor Reinier, Mirella van Markus, Tangarine, Jan de Hoop, Marko Vejinovi, Bert Haandrikman, Maarten van der Weijden, Tim Douwsma, Jacques d’Ancona, Marko Vejinovic  en Arie Koomen gaan vandaag collecteren. Door het hele land gaan zij de collectanten een hart onder de riem steken.

In Alphen aan den Rijn komt Maarten van der Weijden, voormalig Nederlands zwemmer en olympisch kampioen bij het openwaterzwemmen, op maandag 1 september collecteren. Hij start om 19 uur met collecteren in de Pelmolen.

Betere overlevingskansen door kankeronderzoek
Al 65 jaar gaan collectanten langs de deuren om geld op te halen voor kankeronderzoek. Er is in deze 65 jaar veel vooruitgang geboekt; zo is het percentage van kankerpatiënten dat vijf jaar na diagnose nog in leven is, gestegen van gemiddeld 25% in 1949 naar 61% in 2013. Vooraanstaande kankeronderzoekers stellen dat ontwikkelingen op het gebied van immunotherapie en personalised medicine de overlevingskansen nog verder kunnen verbeteren.

Echter, in Nederland krijgen nog steeds 12 mensen per uur te horen dat zij kanker hebben en jaarlijks sterven 44.000 mensen aan kanker. Door geld op te halen voor onderzoek leveren de collectanten een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van kanker.

KWF Kankerbestrijding is opgericht in 1949. Koningin Wilhelmina ontving bij haar Gouden Regeringsjubileum in 1948 een Nationaal Geschenk. Zij besloot dit bedrag van 1 miljoen euro (toen: ruim 2 miljoen gulden) te bestemmen voor de bestrijding van kanker. Het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Kankerbestrijding werd opgericht. KWF Kankerbestrijding werft al sinds de oprichting zelf fondsen, en financiert nu ongeveer de helft van al het wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!