Benefietfestival Alphen d'Huez trekt 1000 bezoekers

Het benefietfestival Alphen d'Huez naast het NS-station in Alphen aan den Rijn heeft zaterdag meer dan 1000 bezoekers getrokken. Elf live-acts traden op. De bekendste namen waren Handsome Poets (Sky on fire) en George Baker (Little Green Bag).

Verder stonden lokale bands geprogrammeerd, maar ook tributes van The Prodigy en Pearl Jam. 'Het evenement is heel erg goed verlopen', blikt organisator Ester van Gils trots terug.

Groot festivalterrein
Alphen d'Huez werd dit jaar niet meer gehouden in twee café's, maar het festival verhuisde naar een groot parkeerterrein. De organisatie heeft gekozen voor de parkeerplaats van het NS-station, aan de Dwarsligger.

Er stonden twee podia (Hendrick's Pub Stage en Under The Bridge Stage), langs het treinspoor vlak achter de brandweerkazerne, recht tegenover elkaar te staan. Verder waren er diverse kramen opgesteld op het festivalterrein. 

Opbrengst
Hoeveel geld er is opgebracht is nog niet bekend. De organisatie hoopt daar maandag of dinsdag uitsluitsel over te kunnen geven. De doelstelling is meer dan 10.000 euro. Dat zou een nieuw record zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.