Dierenasiel Alphen zoekt nieuwe baasjes voor honden

Het dierenasiel Alphen aan den Rijn heeft op het moment drie honden in het asiel zitten die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Omdat het over het algemeen wel honden zijn die wat meer aandacht nodig hebben dan de gemiddelde makkelijke hond, heeft het dierenasiel een oproep geplaatst voor het vinden van nieuwe baasjes.

 Linky is een Anatolische herder reu van bijna 2 jaar. Hij is een grote goedsul, maar heeft niet door dat hij zo groot is. Hij is erg speels, en kan het goed vinden met grotere honden. Hij heeft veel energie, dus houd er van om lekkere lange wandelingen te maken. Linky is een zelfstandige hond, maar als hij je eenmaal kent houd hij er ook van om lekker aangehaald te worden. 

Anatolische herders zijn van oorsprong berghonden, die kuddes dieren bewaken. Ze vinden het dus ook heerlijk om veel buiten te zijn, daarom zoeken wij een thuis waar hij ook buiten lekker veel ruimte krijgt.

Wij zoeken voor Linky een baas die ervaring heeft met sterke honden, zowel fysiek als mentaal. Als je hem eenmaal kent dan ben je voor Linky een vriend voor het leven. Vanwege zijn zelfstandige gedrag en omdat wij niet weten hoe hij omgaat met kleine kinderen willen wij voor Linky een thuis zonder kleine kinderen. Een cursus raadde wij wel aan, hij vind dit vast erg leuk om te doen, want voor koekjes doet hij erg veel.  

Informatie
- gecastreerd
- liever niet bij kleine kinderen, kinderen vanaf 12 jaar zijn waarschijnlijk geen probleem.
- niet bij katten

Frodo is een kruising jack russell van ongeveer 11 jaar. Hij is erg speels en enthousiast. Hij houd ervan om achter een balletje aan te rennen. Ook kan hij een paar trucjes, en voor een koekje wil hij er vast nog veel meer leren. Naar andere honden is hij een beetje dominant. Daarom plaatsen wij hem liever alleen. Ook plaatsen we hem liever niet bij kleine kinderen.

Informatie
- gecastreerd
- kan met andere honden: wisselend
- kan met kinderen: liever niet

 Poef, de kruising shih tzu die er eerst ook bij stond, is inmiddels gereserveerd!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.