Kinderen Voedselbank zien wensen in vervulling gaan

De lokale samenleving heeft een groot gebaar gemaakt in de afgelopen maand door gehoor te geven aan de oproep van JCI Alphen aan den Rijn om te helpen kinderen van Voedselbank iets te geven om naar uit te kijken. Dat 'iets' heeft de vereniging geïnventariseerd bij de ouders, om er zo zeker van te zijn dat de kinderen hun eigen wens in vervulling zouden zien gaan.

JCI Alphen stond begin december 2014 aan de aftrap van een nieuwe actie onder de naam 'beleveniswens'. De ondernemende leden realiseerden zich maak al te goed dat de normale dingen in het leven, de vanzelfsprekendheid van de dagelijkse routines, de royale cadeaus en gevulde tafels rondom Kerst niet voor alle gezinnen in de Zuid-Hollandse plaats waren weggelegd. 'Het is goed om er af en toe bij stil te staan als ik mijn auto stap, dat er mensen in mijn nabije omgeving zijn, die enkel de benenwagen als vervoersmiddel hebben. Ik help deze mensen niet door ook te gaan lopen, maar wel door mijn tijd, netwerk en energie in te zetten om ook hen een mooie moment te bezorgen in 2015', aldus een van de leden. En zo ontstond het idee om aan de kinderen van de Voedselbank te vragen 'wat is jouw hartenwens?'

In de maand december zijn de wensen geïnventariseerd en sindsdien maakt een aantal leden vele uren vrij om er voor te zorgen dat de wensen niet op papier blijven staan, maar ook werkelijke invulling krijgen!

De vereniging meldt trots dat inmiddels 30 kinderen hun wens in vervulling hebben zien gaan! Het Castellum, de Mac Donalds en Bowling Alphen hebben de bezoekers reeds tegemoet kunnen zien voor een middag entertainment. Een van de kinderen is verwend met een meerbadenkaart voor De Hoorn en twee meiden hebben een dagje mogen paardrijden in de Noord-Hollandse duinen. Vol trots stapte op 10 januari een 5 jarige telg in de Hoogvlietvrachtwagen voor een mooie rit!

En als klap op de vuurpijl is 24 januari jongstleden 's ochtends vroeg een bus met 20 kinderen vertrokken naar Kaatsheuvel voor een dagje Winter Efteling. De weergoden hebben de Winter Efteling compleet gemaakt met een laag sneeuw. De Python en het sprookjesbos waren de favorieten van de kinderen. Een super dag! Diezelfde avond zijn nog eens 2 kinderen in de watten gelegd bij de voorstelling Fourtina in het Alphense Castellum. Ze mochten aanwezig zijn bij de sound check, hadden een Meet & Greet en tijdens de voorstelling werd hun favoriete nummer gespeeld.

'In de komende weken zullen nog 32 wensen vervuld gaan worden. Toezeggingen hebben we reeds ontvangen, het concreet maken gaat in de komende periode plaatsvinden. De kinderen weten inmiddels dat er een mooie ervaring op komst is en we houden warm contact met de ouders om de partijen aan elkaar te koppelen.'

We hebben uw hulp nog nodig!“Ofschoon we enorm blij zijn met de mooie reacties en de warme bijdragen die we hebben mogen ontvangen uit de Alphense samenleving en onze netwerken, zijn we er nog niet. JCI Alphen zet zit nog steeds met hart en ziel in om ook de laatste 17 wensen tot een goed einde te brengen, en we kunnen de  hulp van het Alphens publiek daar nog steeds goed bij gebruiken!”

Wilt u helpen met het invullen van deze laatste wensen? Stuur dan een mail aan beleveniswens@jcialphen.nl en vraag op welke manier u een bijdrage kunt leveren. Ook donaties om de laatste wensen in te kopen, zijn van harte welkom. U kunt uw vrijwillige bijdrage overmaken op NL66 RABO 0301 6839 99 t.n.v. JCI Alphen aan den Rijn o.v.v. beleveniswens.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.