Inzamelingsactie voedselbank bij Hoogvliet Boskoop

Komend weekend zijn 2 filialen van Hoogvliet het toneel voor de vrijwilligers en stagiaires van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken. In de filialen in de Burg, Colijnstraat en Linnaeusweg vindt namelijk een inzamelingsactie plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 februari.

Beide dagen, van 9 tot 18 uur, vragen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkt aan de klanten of zij bij het doen van hun boodschappen één of meer producten extra willen kopen en bij de uitgang willen doneren. De bedrijfsleiders van Hoogvliet plaatsen in hun filialen een aparte stelling met producten welke de voorkeur genieten, zodat de klanten niet te lang hoeven te zoeken om een keus te maken. 

Dit soort acties, welke tweewekelijks plaatsvinden, zijn essentieel voor Ons Winkeltje, zoals de voedselbank in de volksmond heet. Het aantal klanten blijft sterk stijgen, het aantal huishoudens is inmiddels gegroeid tot 205 (in totaal meer dan 525 personen). Om ervoor te kunnen zorgen dat hun klanten wekelijks met een gevarieerd samengesteld pakket naar huis kunnen, vinden deze acties in alle supermarkten in de regio plaats.

Bent u toevallig dit weekend niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren in Boskoop, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op hun bankrekeningnummer NL 79 RABO 010 65 8446 4.

Wilt u de voedselbank op andere manieren steunen, dan wordt u verzocht een e-mail te sturen aan info@voedselbankalphen.nl. Er wordt dan zo speodig mogelijk contact met u opgenomen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!