Kinderkleding inleveren voor voedselbank Alphen

"Opkomen voor mensen die bewust met hun geld om (moeten) gaan. Dat is het doel dat wij met Stichting Kringloop Alphen delen en van waaruit onze samenwerking is ontstaan," aldus René de Jong. "Dat resulteerde eerder al in gezamenlijke (kleding)acties. Daarbij konden ook een aantal van onze cliënten al worden geholpen bij hun huisraad, er werden onder meer meubilair en een aantal koelkasten geleverd. Alle financiële zorgen in ogenschouw nemend, maken ze het leven net een beetje leuker en dat is belangrijk!"

"Onlangs zijn de mensen van Stichting Kringloop Alphen en wij weer om de tafel gaan zitten om een nieuwe actie op te zetten. Deze keer willen we kinderen en jongeren tot 16 jaar extra aandacht geven. Het gaat dan specifiek om die kinderen die uit hun kleding zijn gegroeid en waarvan de ouders niet genoeg geld hebben om nieuwe, grotere, kledingstukken te kopen. En ja, dát vinden we wel een eerste levensbehoefte! Daarom roepen we iedereen in Alphen en omgeving op om in de kledingkast te duiken en dat wat je zelf niet meer nodig hebt, maar waar je anderen nog wel heel blij mee kunt maken, aan de kids te doneren."

Omdat de voedselbank niet over opslagcapaciteit beschikt om kleding op te slaan en te sorteren, dient de kleding direct bij de kringloop te worden ingeleverd. Dat kan bij alle vestigingen van de Kringloop, via één van de textielcontainers die door heel Alphen aan den Rijn (inclusief Benthuizen, Boskoop Hazerswoude en Koudekerk) verspreid staan of in de speciale kledingcontainer bij Energieweg 13, de hoofdvestiging van Stichting Kringloop Alphen.

Doe het in een zak en zet daarop dat het voor de voedselbank bestemd is, dan zorgt de Kringloop ervoor dat ze het apart houden voor de kinderkledingmarkt voor onze cliënten. Doe dit voor maandag 20 april, want kort daarna organiseert de Kringloop speciaal voor onze klanten een kledingmarkt. Hier kunnen de kinderen dan gratis een ‘nieuwe’ outfit uitzoeken.

René stipt nog even aan dat er nog meer van deze kledingacties komen: "De Kringloop en Ons Winkeltje gaan nog wel even op deze voet verder! Dus hou onze websites en de media in de gaten om te zien waarvoor we uw hulp kunnen gebruiken! Namens alle ouders en kinderen alvast bedankt!"


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.