STOP Tetanus inzamelactie enthousiast van start

Ed Bink en Piet Smit, beide lid van Kiwanis, zijn paar weken geleden week met deze inzamelactie gestart. De inwoners van Alphen aan den Rijn worden gevraagd oude mobiele telefoons en lege printer-cartridges in te leveren. Het betreft de actie Stop Tetanus waarbij Kiwanis en Unicef de krachten bundelen. Wij vragen geen geld maar oude (mobiele) telefoons en gebruikte cartridges vertellen Smit en Bink. 

Gemeente Alphen aan den Rijn doet ook mee
De supermarkten waren al enthousiast om hun medewerking te verlenen aan de sympatieke inzamelactie voor STOP Tetanus. Vanaf deze week staan er ook inzamelboxen in de hal van het Alphense Stadhuis Dit is ook een locatie met veel bezoekers en niet te vergeten de gemeente medewerkers die graag meedoen. Burgemeester Liesbeth Spies en medewerker Andries Bink zijn enthousiast over de inzamelactie voor het goede doel STOP Tetanus. De gemeente Alphen aan den Rijn is er een groot voorstander van dat afval wordt hergebruikt of op een milieuvriendelijke wijze en kinderarbeidvrij wordt verwerkt en niet op de afvalberg terecht komt.

Vaccins kunnen tetanus voorkomen
Tetanus is een dodelijke ziekte en eist jaarlijks het leven van 60.000 onschuldige baby’s en een groot aantal vrouwen, vooral in ontwikkelingslanden. Met een serie van 3 vaccins zijn een moeder en haar ongeboren kind beschermd. Een serie van 3 vaccins kost slechts € 1,32 (€ 0,44 per vaccin). Na 2 maanden heeft een baby nog een aantal extra inentingen nodig. Dankzij goede vaccins zijn er al 20 ontwikkelingslanden tetanusvrij.

Er wordt op u gerekend
De mensen van Kiwanis en Unicef vertrouwen erop dat de komende weken weer veel mensen de moeite nemen om gebruikte en afgedankte telefoons en lege cartridges te doneren aan de STOP TETANUS inzamelactie. Heeft u een grote hoeveelheid, bel ons en we halen het op. Heeft u vragen u kunt ons bereiken op 06-546 66 456.

Inzamelboxen staan bij: 
- Albert Heijn supermarkten
- Aldi supermarkten
- Buurtsuper Attent Keizer Alphen aan den Rijn
- Hoogvliet supermarkten
- Ten Brink Foodretail, winkelcentrum Herenhof
- Verheul PLUS Supermarkt Benthuizen 
- Stadhuis Alphen aan den Rijn


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.