Jet Boeke leest voor bij kinderdagverblijf Katrijn

Kinderdagverblijf Katrijn is een van de drie locaties van Junis Kinderopvang die onlangs met BoekStart begonnen is. BoekStart is een programma dat het lezen met jonge kinderen van 0-4 jaar en hun ouders via openbare bibliotheken en hun partners bevordert en hen wil laten genieten van boeken. Ongeveer een kwart van de kinderen in Nederland begint met een taalachterstand aan het basisonderwijs die nadelig is voor hun latere lees- en taalvaardigheid. Kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong, waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Om de bibliotheek van Katrijn feestelijk te openen, was Jet Boeke, bedenker van Dikkie Dik, uitgenodigd. Ze vertelde niet alleen een Dikkie Dik verhaal, maar ze tekende er ook één! Alle aanwezige kinderen en (groot-)ouders genoten zichtbaar. Daarna werd er door een medewerker van Katrijn ook nog voorgelezen met de vertelkast. De vertelkast lijkt op een soort poppenkast waarbij steeds één prent uit een prentenboek te zien is. Hierdoor hebben kinderen veel aandacht voor het verhaal.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.